Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Banner Nieuwsbrief 2022 zt
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
EINDELIJK MOGEN WE HET THEMA VAN 2022 BEKEND MAKEN!
INTIEME VREEMDEN, met als ondertitel: "Kun je vrienden zijn met een vreemde?"
Lees hier meer over het thema en hoe nu verder.
Thema-aankondiging

Website

Wij gaan rustig van start met het aanpassen van onze website aan het nieuwe thema. De website blijft uiteraard het platform en uithangbord voor jouw activiteit van 2022!
reikendehanden-gebouwen

Handjes

Voor het onderhouden van de website en het bijhouden van social media kunnen we best wat extra handjes gebruiken. Ben je bekend met wordpress en/of handig met social media? Gemiddeld wel een uur per twee weken over? Dan komen we graag in contact me je!

Oproep!

Natuurlijk hopen we dat jij je door het thema laat inspireren tot een leuke les of activiteit.
Dit jaar zijn we er veel eerder bij dus alle tijd voor iedereen om zich voor te bereiden zodat we er een nog mooiere Week van kunnen maken. Dat geeft ook gelegenheid om meer uit te wisselen. Dus als je een idee hebt waar een ander ook iets aan kan hebben of als je iets met een 'groter' perspectief voor je ziet, neem dan vooral contact op met ons!
meisjemetrobot

UITGELICHT

Kinderen vanaf 10 jaar laten kennis maken met de Griekse filosofen via een spannend avontuur? Net nieuw verschenen is dit boek De Kinderen van Chronos van Erno Eskens met illustraties van Marthe Kerkwijk.
CHRONOSKINDEREN.3D

UITGELICHT

Gedichten zijn ook een goede ingang tot een filosofisch gesprek. Geheel aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek verscheen de dichtbundel Zijn wie je bent, worden wat je wil. Er staan 22 gedichtjes uit Aruba, Bonaire Curaçao en Nederland in. Dat sluit ook weer mooi aan op het thema van de Week van de Kinderfilosofie, want hoe vreemd zijn gedichten van de andere kant van de wereld dat historisch gezien wel dichtbij Nederland staat?
De opbrengst van dit boekje wordt gebruikt voor leesbevordering op Aruba en Curaçao.
Omslag_Zijn-wie-je-bent
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl