Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Banner Nieuwsbrief 2022 zt
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
HET THEMA VAN 2022
INTIEME VREEMDEN, met als ondertitel: "Kun je vrienden zijn met een vreemde?"

Website

De website is inmiddels aangepast. De pagina's met informatie, lees- en luistertips van de Week van 2021 kun je niet meer terugvinden in het menu, maar wel via een link op de homepage. Vanaf januari 2022 kun je je activiteit voor de Week van 2022 aanmelden. Gebruik onze site opnieuw als uithangbord voor jouw activiteiten van 2022! Vanaf januari vullen wij de site met nieuw inspiratie- en lesmateriaal.
Homepage-nov2021.19

Publiciteit

Wij onderhouden ondertussen allerlei contacten om te zorgen voor de nodige publiciteit voor kinderfilosofie. Een van de uitkomsten daarvan stond afgelopen editie in de Phronèsis, het tijdschrift van de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Lees hier meer.
Daarnaast zetten we volop in op publiciteit voor de Week, zodat zoveel mogelijk mensen naar de website komen om jouw en andere activiteiten te ontdekken!
Phronesis essaywedstrijd

Bijeenkomst

Op dinsdag 18 januari organiseren we een bijeenkomst via Zoom, start om 19.30.
Iedereen die vorig jaar meedeed en iedereen die overweegt (ook) dit jaar iets te organiseren in de Week is welkom. We verklappen dan ook welke leuke weggever we komend jaar hebben voor je deelnemers! Dit was vorig jaar het boekje. En natuurlijk lichten wij de sluier op van andere activiteiten en mogelijkheden. Je kunt je aanmelden voor deze sessie door een mailtje te sturen naar info@weekvandekinderfilosofie.nl met als onderwerp 18 januari.
NB. Helaas via Zoom, past wel bij het thema 'Intieme Vreemden'......😉
onlinemeeting
postduif

Nieuwsbrief

We zouden graag nog veel meer mensen bereiken met onze nieuwsbrief. Help je ons? Ouders, leraren, andere onderwijs- en/of pedagogische professionals, eigenlijk iedereen die regelmatig contact heeft met kinderen... We betrekken ze graag bij de Week van de Kinderfilosofie, dus stuur deze nieuwsbrief vooral door!

Oproep: beslagen ten ijs

Wij zien natuurlijk graag dat ook de niet-kinderfilosofen in de Week van de Kinderfilosofie met kinderen gaan filosoferen. In de nieuwsbrief en in onze persberichten van december en januari besteden we daarom in de rubriek UITGELICHT graag aandacht aan de opleidingen, workshops e.d. die gegeven worden om te leren filosoferen met kinderen. Heb jij zoiets gepland of kom je bij deze op het idee om speciaal in het kader van de Week iets dergelijks op te zetten, laat het ons dan weten via christianne@weekvandekinderfilosofie.nl

UITGELICHT

Met het spel Hikes oefen je álle 21e eeuwse vaardigheden! Het is een coöperatief spel dat niet draait om winnen maar om delen. Het doel is om samen drie hikes af te leggen en zo het eindpunt te bereiken. Je speelt dus niet tégen elkaar maar mét elkaar.
Er zitten negen soorten opdrachten in het spel. Sommige opdrachten zetten de spelers aan het denken, maar andere zorgen vooral voor humor en plezier.
Zo moet je vragen stellen aan een bloemkool, gekke zinnen zingen, argumenten bedenken voor een misschien wel wat aparte mening of kiezen tussen twee eigenaardige mogelijkheden. Je kunt het hier bestellen:
HIKES

UITGELICHT

De schrijfster van het kinderboek dat elk jaar wordt uitgegeven door Querido ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie is inmiddels ook bekend. Voor 2022 is dat Mirjam Oldenhave die je zult kennen van de Mees Kees serie. Uiteraard gaat ze in dat kinderboek aan de slag met het thema "Intieme Vreemden". Wij zijn benieuwd!
MvdF-kinderboek
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl