Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Banner Nieuwsbrief 2022 zt
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
HET THEMA VAN 2022
INTIEME VREEMDEN, met als ondertitel: "Kun je vrienden zijn met een vreemde?"
Kaarslicht-nieuwsbrief
We wensen iedereen een 'intiem', veilig en vooral licht kerstfeest. We blikken in deze nieuwsbrief terug op 2021, voordat we met nieuwe energie in januari de Week van de Kinderfilosofie 2022 verder vorm gaan geven, hopelijk weer samen met vele kinderfilosofen en andere betrokkenen. Tot dan!
juf-boeken

Lesmateriaal in de maak!

We hebben vorig jaar gezien dat het lesmateriaal dat we via de site ter beschikking hadden gesteld gretig aftrek vond. En ook later in het jaar wisten velen de weg naar onze site nog te vinden hiervoor!
Ook komende editie van de Week zal er weer lesmateriaal te vinden zijn op onze site. Vanaf half maart hopen we je in elk geval de volgende mogelijkheden te kunnen geven:

  • Lesmateriaal n.a.v. het Filosofie-Doeboek
  • Lesmateriaal n.a.v. het kinderboek van de Maand van de Filosofie van Mirjam Oldenhave
  • Lesmateriaal in samenwerking met Stichting Vluchtelingenwerk Nederland
Houd nieuwsbrief en website in de gaten!

Reminder: Bijeenkomst

Op dinsdag 18 januari organiseren we een bijeenkomst via Zoom, start: 19.30u.
Iedereen die vorig jaar meedeed en iedereen die overweegt (ook) dit jaar iets te organiseren in de Week is welkom. Vorig jaar hadden we een leuk boekje over natuur, waarvan we er maar liefst 5.000 x hebben weggegeven. Voor komend jaar hebben we weer iets leuks in petto voor de deelnemers aan de activiteiten; dit verklappen we tijdens de bijeenkomst! Daarnaast lichten wij de sluier op van andere activiteiten en mogelijkheden. Je kunt je aanmelden voor deze sessie door een mailtje te sturen naar info@weekvandekinderfilosofie.nl met als onderwerp 18 januari.
NB. Helaas via Zoom, past wel bij het thema 'Intieme Vreemden'...😉
onlinemeeting

2021

Tevreden met wat we in het eerste jaar hebben neergezet kijken wij terug op het jaar 2021. Natuurlijk had het allemaal nog veel mooier en persoonlijker kunnen zijn, als we elkaar vaker 'live' hadden kunnen ontmoeten. Gelukkig hebben alle contacten die we via mail, telefoon en zoom onderhouden, enorm bijgedragen aan het succes van de Week in 2021 en hopen we op een minstens zo succesvolle editie in 2022. Het nieuwe jaar geeft ons hopelijk weer vaak genoeg gelegenheid om samen met kinderen te spelen met gedachten. Dat het maar lekker mag knetteren in de hersenen van jong en oud!

vuurwerk

Beslagen ten ijs komen tijdens de

Week van de Kinderfilosofie 2022?

Dan zijn zowel de training "Filosoferen over levensvragen' van Sabine Wassenberg als de 'crash course' Filosoferen met Kinderen en Jongeren van de ISVW een mooie kans.
Lees er hieronder meer over.

UITGELICHT

Training "Filosoferen over levensvragen' van Sabine Wassenberg
Een mooi nieuw prentenboek is in de maak, De Zoon van de Gazelle. Een eeuwenoude mythe herverteld voor kinderen. Ieder hoofdstuk nodigt uit om met kinderen over levensvragen te filosoferen.
De schrijvers Sabine Wassenberg en Kamel Essabane geven een speciale serie online en offline workshops om docenten bij te spijkeren over de kunst van het filosoferen aan de hand van dit boek. Deze serie is boeiend voor beginners en gevorderden.
Als deelnemer krijg je 30 exemplaren van het boek (maart 2022)!
Info en inschrijvingen: https://www.sabinewassenberg.com/filosoferenoverlevensvragen
De training begint in januari 2022.
cover packshot klein

UITGELICHT

Crash Course bij de ISVW met Ed Wijers

Kinderen vragen je soms de oren van het hoofd. Dat maakt hen echte filosofen-in-wording. Door te filosoferen leer je basisvaardigheden als goed luisteren, je gedachten verwoorden, vragenstellen en argumenten geven. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen en jongeren begeleidt in het filosofisch gesprek, en ze niet lukraak van antwoorden voorziet? Maak op 5 maart 2022 kennis met de methode ‘filosoferen met kinderen en jongeren’ tijdens de ‘Crash course: Filosoferen met kinderen en jongeren’ met Ed Weijers bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. Voor meer informatie klik hier
Filosoferen-met-kinderen-jongeren-2020-isvw
logo-ISVW
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet