Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
mascotte-rechts

Even voorstellen....mascotte LUDO

Sinds deze week heeft de Week van de Kinderfilosofie een heuse mascotte! Het is deze uil, die vooral vragen in zijn pet heeft. Zijn naam is Ludo, dat zoveel betekent als 'ik speel'. Hij speelt met gedachten en vragen, precies wat wij vinden dat kinderen ook met elkaar doen als ze filosoferen.
We zullen de mascotte inzetten om de Week van de Kinderfilosofie voor kinderen herkenbaarder en toegankelijker te maken. Je zult Ludo de komende tijd op allerlei plekken tegenkomen.
Dank!
De mascotte is voor ons getekend door illustratrice Marthe Kerkwijk, die ook het boek De Kinderen van Chronos illustreerde. Zij is filosoof en programmamanager bij de ISVW.
Onze dank is groot!
brievenbus

De weggever van 2022 is bekend!

Elk jaar willen we iets weg geven aan kinderen die tijdens de Week deelnemen aan een filosofie-activiteit. Vorig jaar was dat het kleine boekje boordevol leuke verhaaltjes en opdrachten. Voor 2022 is het ons opnieuw gelukt een mooie weggever voor elkaar te krijgen.
Iedereen zal dit jaar een setje van zes ansichtkaarten krijgen. Op elke ansichtkaart staat een filosofisch vraag waar kinderen direct mee aan de slag kunnen.
De sets kaarten kun je gratis bestellen bij het aanmelden van je activiteit. Dat kan via de knop die je op deze pagina -boordevol relevante info- van onze website vindt.
Extra publiciteit
De Week van de Kinderfilosofie -en daarmee kinderfilosofie!- gaat via de kaarten nog een heleboel extra publiciteit genereren. Er gaan 8000 sets kaarten mee naar elke abonnee van Filosofie Magazine, met het nummer van april dat gewijd is aan de Maand van de Filosofie en het thema Intieme Vreemden. Dus nog eens 8000 extra mensen zullen geattendeerd worden op de Week en hopelijk op hun beurt via het verspreiden van de kaarten ook anderen weer informeren. Dat betekent een boel extra bezoekers op onze website!
Lees nog veel meer over de mogelijkheden en ideeën rondom de ansichtkaarten in dit nieuwsbericht.
onlinemeeting

Oogst van de bijeenkomst

Op dinsdag 18 januari was de inspiratie- en voorlichtingsbijeenkomst over de Week van 2022. De aanwezigen daar hadden de primeur van de mascotte en de ansichtkaarten (zie bericht hiernaast).
Maar nog veel leuker en relevanter was de inspiratie die daarna in een brainstorm naar boven kwam rond het -voor kinderen toch wel lastige- thema "Intieme Vreemden". Vele originele invalshoeken werden besproken, leestips uitgewisseld en mooie filosofische onderwerpen aangesneden. Ook over mogelijke samenwerking met lokale instituten of organisaties kwamen ideeën op.
Een paar van die invalshoeken en ideeën kun je terug vinden in het nieuwsbericht over de ansichtkaarten.
Kon je er niet bij zijn en wil je de toch de presentatie bekijken of meer inspiratie ontvangen, stuur een mailtje naar info@weekvankinderfilosofie.nl.
Mascotte links

UITGELICHT

Jonge Denkers
In het najaar zijn er weer zeven nieuwe Jonge Denkers gekozen op basis van de essay-wedstrijd over het thema van de Maand van de Filosofie, die elk jaar gehouden wordt onder middelbare scholieren.
De hele essays kun je binnenkort lezen in iFilosofie, het digitale tijdschrift van de ISVW. Maar op deze pagina van de Jonge Denkers kun je je wel laten inspireren over het thema, er worden voldoende verrassende tipjes van sluiers opgelicht!
De Jonge Denkers zullen ook een bijdrage leveren aan de komende editie van de Week van de Kinderfilosofie.
logo-jongedenkers

UITGELICHT

Aanmelden van activiteiten kan weer!
De afgelopen weken -en nog steeds!- is hard gesleuteld aan de website, zodat die klaar is voor editie 2022. Over de Week van 2021 kun je bijna alles nog terugvinden, al was het maar omdat daar ook zoveel waardevol materiaal en inspiratie in te vinden is.
Voor 2022 moeten we de site nu gaan vullen. Heb je tips over lees- luister- kijkmateriaal -liefst een beetje aansluitend bij het thema- laat het ons weten via info@weekvandekinderfilosofie.nl.
Maar nog belangrijker: het aanbod van activiteiten voor de Week van de Kinderfilosofie. Je kunt jouw activiteit vanaf nu weer aanmelden via de knop op deze pagina! Doe dat zo snel mogelijk!
Elke nieuwsbrief kiezen we uit het aanbod twee activiteiten voor deze rubriek "uitgelicht'.

schijnwerper
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet