Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

'Sneak peak': dit zijn de ansichtkaarten!

setkaarten2
De ansichtkaarten zijn mogelijk gemaakt door Filosofie Magazine, Uitgeverij Querido, Levendig Uitgever, Filosoferen in de Klas, het Hoofdpodium en de ISVW. Dank daarvoor!

Kaarten bestellen

Wil je filosoferen met kinderen en iets organiseren voor school, in de bieb, de BSO, museum, thuis, buiten of op een andere plek? Dan help jij mee om kinderfilosofie op de kaart te zetten en zetten wij jou en jouw organisatie op de kaart!
Bovendien heb je dan recht op de
gratis sets ansichtkaarten voor alle deelnemers aan je activiteit. Leuk om de kinderen mee naar huis te geven, zodat ze thuis ook nog even door kunnen filosoferen. Maar je kunt er ook iets andere dingen mee doen. Wat? Check hiernaast de informatie over de gratis inspiratiesessie!
Om recht te hebben op de sets moet je je activiteit wel even aanmelden op onze site. Doe dat snel, want de gratis sets van zes ansichtkaarten zijn beperkt en op=op! Bestel ze via deze pagina bij het aanmelden van jouw activiteit.
Meld je activiteit aan Week 2022

Kaarten gebruiken

Straks heb je die leuke kaarten in huis. Wat kun je er dan mee doen?
Rondom het thema is ‘Intieme vreemden’ werden alvast 6 leuke en #vreemdevragen bedacht voor op de ansichtkaarten.
Kinderen kunnen er direct mee aan de slag, maar je kunt er ook iets leuks omheen organiseren.
Kun je wel wat inspiratie en tips gebruiken voor jouw activiteit? We organiseren een online Inspiratiesessie met handige tips en tricks om de ansichtkaarten in te zetten!

maandag 14 maart van 20.00-21.30 uur
online via zoom een
gratis INSPIRATIESESSIE

Meld je aan voor de Inspiratiesessie door een mail te sturen naar marianne@weekvandekinderfilosofie.nl.
Inspiratiesessie Kaarten Week 2022

KINDERFILOSOFIE OP SOCIAL MEDIA

Delen is erg 'social'! ;-)
Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen en vooral kinderen kennis te laten maken met het denkfeestje dat kinderfilosofie kan zijn. Je helpt ons door de Week te volgen op Facebook, Insta, LinkedIn en YouTube en onze berichten te delen. Of stuur deze nieuwsbrief door aan jouw vrienden, kennissen en anderen die mogelijk ook geïnteresseerd raken, zodat we samen steeds meer mensen bereiken.

Oproep! Help je mee?
Vind je het ook belangrijk om kinderfilosofie breder onder de aandacht te brengen? Heb je ideeën hoe je daar social media voor in kunt zetten? Ben je handig met het posten van content en heb je per week nog wel een uurtje over? Wij kunnen jouw input en hulp goed gebruiken!
Ook voor kinderen...
Omdat kinderen (steeds) meer tijd online doorbrengen, willen we ze ook daar het plezier van spelen met gedachten laten ervaren. Nieuw terrein voor ons! Heb je tijd en/of ideeën? We horen graag van je.

Wij delen ook graag!!
Andersom delen wij graag jouw initiatieven, ervaringen en ideeën via deze nieuwsbrief en social media. Deel jouw activiteit, een foto van een leuke sessie filosoferen in de klas, van een tekening of mooie filosofische vraag van een kind met ons.

Hashtags
Als je iets deelt, gebruik dan ook graag de volgende hashtags: #weekvandekinderfilosofie #kinderfilosofie #zetkinderfilosofieopdekaart #vreemdevragen en #vreemdenvragen .
socailmedia

INSPIRATIE

De komende weken ruilen we de rubriek 'Uitgelicht' in voor de rubriek 'Inspiratie': tips en ideeën die wij hebben over leuke activiteiten en vragen die horen bij het thema 'Intieme Vreemden'.

Dokters en verzorgers, intieme vreemden?

Als je in het ziekenhuis ligt of je hebt om een andere reden verzorging nodig, dan komen verplegers en dokters plotseling heel dichtbij. Zijn ze dan toch vreemden? Of zijn ze even je vriend, omdat ze belangrijk zijn voor je? En hoe zit dat bij dierenverzorgers?
Allemaal vragen die je kunt onderzoeken met kinderen op locatie. Ook hier kun je de (maatschappelijke) verbinding zoeken tussen kinderen en bijvoorbeeld ouderen. Een sessie in het bejaardentehuis? Of nodig een huisarts uit. En wat dacht je van de kinderboerderij? Zouden de dieren het erg vinden om een nieuwe verzorger te krijgen? En vinden de verzorgers het gek om nieuwe dieren te verzorgen?
Wil je met ons sparren over dit soort activiteiten, neem contact op via info@weekvandekinderfilsolosofie.nl
berendokter

Kun je voor jezelf een vreemde zijn?

Deze insteek is misschien geschikt voor wat oudere kinderen. Naar aanleiding van de puberteit veranderen kinderen en dat voelt soms raar. Insteek voor een les is om elk kind te vragen een foto van zichzelf als kleuter mee te nemen. Ben je nog dezelfde als het kind op de foto? Dit kan leiden tot vragen over identiteit en 'zijn':
  • Is jouw naam van jou?
  • Wat als meer kinderen zo heten?
  • Is het haar dat 's ochtends op jouw kussen ligt nog van jou? En als er een pruik van wordt gemaakt voor een ander?
  • Hoort jouw huisdier bij jou?
  • Wat bepaalt eigenlijk dat jij jij bent?
spiegelbeeld
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet