Dit was dè Week!

Banner Nieuwsbrief
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Schermafbeelding 2021-03-25 om 16.09.47
Hier was de natuur vorige week.
Op al deze plekken in Nederland en Vlaanderen werd over natuur gefilosofeerd!

Terugblik

Activiteiten
Meer dan 70 activiteiten werden op touw gezet. Hoewel Corona voor sommige activiteiten roet in het eten gooide, is er (met het boekje!) volop op scholen gefilosofeerd en natuurlijk ook in de natuur en op andere plaatsen. Zie de verslagen hiernaast voor de ervaringen van de kinderfilosofen en deelnemers!
Persaandacht
Met vermeldingen in legio nieuwsbrieven, Phronésis en social media waren we blij en zeker ook met de landelijke aandacht via Filosofie Magazine, de Volkskrant, Trouw en Kidsweek!
Heeft een boom een ziel
Doelgroepen
We wilden ook graag nieuwe doelgroepen bereiken. Er zijn genoeg tekenen dat dat gelukt is, door alle enthousiaste nieuwe gezichten die we zagen. Al kunnen we niet precies nagaan hoeveel het er waren.
uilenballen uitpluizen Isa en Pepijn winnaars Doeboek
Winnaar Doeboek met kikker Pepijn

Verslagen

Er gebeurde van alles, lees hier de verslagen van uiteenlopende activiteiten:

Winnaars!

De Onwijs Grote Filosofie-Doeboeken zijn gewonnen door Tom & Isa die linksonder uilenballen uitpluizen en kikkers bewonderen, Pepijn die een fantastische hut bouwde en Fenna die de zin kort en krachtig aanvulde:
"De natuur doet... wat hij wilt!". Dit roept weer allerlei interessante filosofische vragen op...
Winnaar Pepijn met hut
De Week van de Kinderfilosofie ligt weliswaar achter ons, maar je kunt 'natuurlijk' blijven filosoferen! Hieronder 2 inspirerende mogelijkheden die je vindt op onze website.

UITGELICHT

We sloten de Week af met een sessie met Bibi Dumon Tak, het verslag vind je elders in deze nieuwsbrief. Of kijk het terug via YouTube! Thuis of op school kun je ook aan de slag en filosoferen over haar boek 'De Eik was hier", dat boeiende filosofische vragen aan de orde stelt. Het boek bestel je hier en inspiratie om erover te filosoferen vind je hier.
Filosoferen met Bibi

UITGELICHT

Het onwijs grote Filosofie Doeboek zit boordevol materiaal om mee aan de de slag te gaan. Speciaal voor de Week van de Kinderfilosofie is een voorproefje ter beschikking gesteld. Je kunt met kinderen in gesprek gaan over de vraag "Kan de natuur verdwijnen?". Vragen en een insteek voor dat filosofisch gesprek vind je hier.
Van wie is de natuur?
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl