Evaluatie en nog meer winnaars!

Banner Nieuwsbrief na de Week
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

Resultaten van de evaluatie

Ruim de helft van de mensen die een activiteit organiseerden vulde de evaluatie in.
Interessant is de verdeling van de rollen: ruim een kwart vulde 'anders' in.
Daarmee bereikten wij een belangrijk doel: kinderfilosofie breder onder de aandacht brengen.
Rol bij activiteit evaluatie WvdK
Andere opmerkelijke resultaten van de evaluatie:
Cijfers
  • Maar liefst 96% gaat volgend jaar weer filosoferen tijdens de Week!
  • 62,5% was (zeer) tevreden over het aantal aanmeldingen voor activiteiten. Dit is gezien de toen nog geldende strenge corona-maatregelen een mooi resultaat.
  • Een ruime meerderheid was bovendien (zeer) tevreden over het boekje.
Motivatie om mee te doen
Uiteenlopende redenen werden genoemd om mee te doen met de Week:
  • “Omdat ik gewoon zoveel mogelijk kinderen het plezier van filosoferen wil leren ontdekken. Ik ben ervan overtuigd dat heel veel kinderen kunnen genieten van filosoferen. Superblij dat dit 'kindje' van de Maand ook in de kijker komt te staan.”
Vervolg motivatie om mee te doen:
  • “Omdat ik dacht: kinderen vertellen vaak uit zichzelf al zoveel dingen waar je op kan inhaken.”
  • “Omdat ik het belangrijk vind dat we als filosofen samenwerken.”
  • “Ik had een buitenactiviteit georganiseerd voor kinderen en het leek mij superleuk om het filosoferen hierin te verweven.”
  • “Toen ik erover las, het thema sprak me aan en het was uitermate geschikt voor een coronaproof buitenactiviteit.”
  • “Mooi tastbaar materiaal voor leerlingen. Goed mee te nemen naar huis, waar ze het gesprek verder kunnen voeren. Natuur is een thema waar de leerlingen graag over filosoferen.”

Het winnende essay !

Fb HTF en WvdK wedstrijd
In samenwerking met de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF), organiseerde de Week van de Kinderfilosofie een essaywedstrijd voor HTF-studenten. De twee thema’s kinderfilosofie en natuur werden in uiteenlopende ingezonden essays met elkaar verbonden. Het winnende essay is van Sebastiaan Vlamings en heeft als titel: Hoe onze kinderen de wereld kunnen redden.
Hier lees je zijn inzending.

Nog meer winnaars.....

Winnaars van het spel Denkdobbelen beantwoordden de volgende vraag:
Willen bomen op de maan dansen?

Roy: “Alles wat leeft kijkt naar de maan en zou er willen dansen, want dansen is ontdekken en leven. Dus ja, ook bomen willen dansen op de maan.”

Willem: “Ik denk niet dat bomen op de maan willen dansen, het is op de aarde namelijk veel te mooi, afgezien van alle voedingstoffen die niet op de maan aanwezig zijn, het dansen op de maan zal ze dan vreselijk tegenvallen.”

Familie van G: "Ja, natuurlijk! Op de maan ben je zo vrij als een vogel, zo licht als een veertje en zijn de wortels van de bomen net voeten. Heel erg handig om mee te dansen dus! Bovendien zou het anders maar saai zijn daar boven... Uh, mama... hebben ze ook discolichten op de maan?"
denkdobbelstenen
De Week van de Kinderfilosofie ligt weliswaar achter ons, maar je kunt 'natuurlijk' blijven filosoferen! Hieronder 2 inspirerende mogelijkheden die je vindt op onze website.

UITGELICHT

Er staan ook leuke filmpjes op onze site. Waaronder een hilarische én filosofische parodie op Freek Vonk, gemaakt door de jonge Thomas Maatman. Kijk op deze pagina.
WvdK-Filofreek

UITGELICHT

Als filosoferen spelen met gedachten is, dan is het logisch dat er ook filosofische spellen zijn. Twee hele leuke vind je hier.
Example animals front (1)
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl