Stichting van start & data volgend jaar

Banner Nieuwsbrief na de Week
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
SPPK-logo-hrkopie

Stichting van start!

  De Week van de Kinderfilosofie is ondergebracht in een stichting: Stichting Promotie en Publiciteit Kinderfilosofie.

  De stichting stelt zich ten doel kinderfilosofie bij diverse brede doelgroepen onder de aandacht te brengen middels o.a. de Week van de Kinderfilosofie.

  De stichting beleefde afgelopen weken de eerste officiële vergaderingen van het bestuur en de klankbordgroep. Meer hierover en over de samenstelling van het bestuur, lees je hier.

  De Week in 2022

  Ook in 2022 komt er een Week van de Kinderfilosofie! Die zal zijn van zaterdag 2 april t/m zondag 10 april.
  Wij zijn de grote lijnen al aan het uitzetten, zeker is dat we jullie, zoals ook in de 1e editie, zullen ondersteunen met de website, lesmateriaal en PR-tips.
  Het thema geeft weer heel nieuwe mogelijkheden om invulling te geven aan je activiteit of les. In september zullen we het thema onthullen. Dus houd de nieuwsbrief in de gaten en stuur hem door naar belangstellenden!
  Insta Save the date WvdK 2022
  De Week van de Kinderfilosofie ligt weliswaar achter ons, maar je kunt 'natuurlijk' blijven filosoferen! Hieronder 2 inspirerende mogelijkheden die je vindt op onze website.

  UITGELICHT

  In de vakantie is er vaak tijd om te lezen, ook voor de kinderen. Laat je inspireren door de boeken-top 10 en bestel iets leuks voor in de koffer. Zo'n boek met filosofische insteek staat ook garant voor verrassende gespreksstof! Klik hier.
  Top 10 def-website

  UITGELICHT

  En als je op reis gaat met de auto, dan is het heel leuk om onderweg nog eens te luisteren naar de podcast van Ilse Daems. Daarin heb je vast nog niet alle juweeltjes ontdekt....
  Je vindt 'm op deze pagina met luister tips.

  test

  Advertorial

  ISVW Beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren start op 9 oktober.

  De beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren (FMKJ) leert je om een goed filosofisch gesprek te voeren met kinderen en jongeren. De kunst is om een gesprek tot een goed filosofisch gesprek om te vormen en te zorgen dat het ook filosofisch blijft. Daar is niet alleen achtergrondkennis van de filosofie voor nodig, maar vooral ook gespreksvaardigheid. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en feedback leer je de fijne kneepjes van het vak. Deze ISVW-beroepsopleiding wordt verzorgd door EPIC International en is geaccrediteerd door het Vlaams netwerk voor Eigentijds Filosofie Onderwijs (VEFO) en Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN).
  Lees er hier meer over en geef je op!
  WvdK-idee
  logo-ISVW
  Kijk voor alle informatie op:

  www.weekvandekinderfilosofie.nl