NOG MINDER DAN 1 WEEK TOT DE WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE!

Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
header-kaart-2022
DEZE WEEK DE LAATST MOGELIJKHEID OM JE ACTIVITEIT OF LES AAN TE MELDEN.
DAT KAN HIER.

Reuring op social media

socailmedia
Deel jij mee?
Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen en vooral kinderen kennis te laten maken met het denkfeestje dat kinderfilosofie kan zijn. Je helpt ons door de Week te volgen op Facebook, Insta, LinkedIn en YouTube en onze berichten te delen. Of stuur deze nieuwsbrief door aan jouw vrienden, kennissen en anderen die mogelijk ook geïnteresseerd raken, zodat we samen steeds meer mensen bereiken.

Wij delen ook!
Andersom delen wij graag jouw initiatieven, ervaringen en ideeën via deze nieuwsbrief en social media. Bijvoorbeeld van jouw activiteit, een foto van een leuke sessie filosoferen in de klas, van een tekening of mooie filosofische vraag van een kind met ons.

Als je iets deelt, gebruik dan ook graag de volgende hashtags en tag ons waar mogelijk: #weekvandekinderfilosofie #kinderfilosofie #zetkinderfilosofieopdekaart #vreemdevragen en #vreemdenvragen.

Eens kijken of we met z'n allen 'trending' kunnen worden!
mascotte vliegend

Verder leren filosoferen?

bord-ladder
We zien veel nieuwe leerkrachten en kinderfilosofen die aan de slag gaan met filosoferen met kinderen. Precies onze bedoeling!
We hopen natuurlijk dat we ook jou met het beschikbare materiaal enthousiast maken voor kinderfilosofie. Wij vinden dat filosoferen kinderen belangrijke vaardigheden aanleert, zoals kritisch en logisch denken, luisteren, onderzoeken en formuleren. Met die vaardigheden kunnen ze straks als volwaardig burger meebouwen aan een diverse, dynamische en vreedzame samenleving.

Wil jij daar door te filosoferen met kinderen verder aan bijdragen? Je kunt de fijne kneepjes van het vak op diverse manieren onder de knie krijgen. Een overzicht van mogelijkheden vind je hier.

Een toegankelijke manier om in te stappen is vanachter je beeldscherm via de Boekenvierdaagse tijdens de Week. Online, gratis en gegeven door de auteurs die bovendien doorgewinterde kinderfilosofen zijn!
Interesse in leren filosoferen? Neem contact met ons op: info@weekvandekinderfilosofie.nl.
lezenenfilosoferen

IN DE PUBLICITEIT

shelf-3290109__480

Filosofie Magazine

Bij de vernieuwde Filosofie Magazine, die afgelopen weekend op de deurmat viel bij abonnees, zaten onze 6 vrolijke ansichtkaarten. In het blad zelf stond deze advertentie op een halve pagina.
FM-april2022
boekenkrant-cropped-logo

Boekenkrant

Vorige week besteedde de Boekenkrant uitgebreid aandacht aan de Week en alles wat er rondom boeken te doen is in de Week. Onder andere de boekverkiezing staat in de spotlight, ook online op deze pagina. En dat merken we aan het aantal binnenkomende stemmen!
Heb jij al gestemd? Klik hier en stem ook!
BOEKVERKIEZING

PRIJSVRAGEN

Er zijn diverse mogelijkheden om een mooie prijs binnen te slepen, ook voor je klas.
Lees er hier meer over.
Winactie kids Week 2022
Insta winactie scholen Week 2022

UITGELICHT

Xenofoon

Kinderen (en volwassenen) kunnen ook dit jaar weer bellen met de Filosofoon. Maar...de Filosofoon gaat vreemd! In de week van de kinderfilosofie wordt het de ‘Xenofoon’.
‘Maar blijft het filosofische telefoongesprek dat je weer in contact brengt met jezelf’
Wat is de Xenofoon?
Op het eerste gezicht is het een ouderwets telefoongesprek. Maar in wezen is het een filosofische mini denksessie en een stimulans voor je denkvermogen.
In ieder geval is het even persoonlijke aandacht en tijd voor jou en jouw vragen.
De Xenofoon is dus een filosofisch telefoongesprek over misschien wel vreemde vragen en kwesties die jou bezig houden en je wellicht een beetje verheldering brengt.
Lees er hier meer over.
Xenofoon:filosofoon2

Feest van de Filosofie: Workshop bij KU Leuven

Op 2 april organiseert het Hoger Instituut van Wijsbegeerte speciaal voor kinderen een workshop, onder de titel FEEST VAN DE FILOSOFIE!

Jenne Vereertbrugghen en Griet Galle verkennen samen met de kinderen prikkelende vragen en gaan met hen in dialoog over elkaars ideeën.


De workshops worden actief en speels begeleid en het denken en verwoorden van de kinderen zelf staat centraal. De workshops mikken op kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar.

Lees er hier meer over.
Feest van de Filosofie: workshop Filosoferen met kinderen

MAAK WERK VAN FILOSOFEREN!

EEN KLUS IN WEERT

De bibliotheek in Weert zoekt voor het najaar een kinderfilosoof die 4-6 bijeenkomsten met een vaste groep kinderen wil begeleiden. Er is ruimte voor een vergoeding.
Belangstelling? Neem contact met ons op via info@weekvandekinderfilosofie.nl.
IMC WEEKENDSCHOOL

IMC Weekendschool werkt voornamelijk met vrijwillige gastdocenten. Voor een groep in Utrecht zoeken ze iemand die op filosofische wijze een (gedeelte) van de klassendag wil invullen over het thema Vriendschap. Interesse? Mail naar info@weekvandekinderfilosofie.nl.
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet