Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website

HET IS DE WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE!!

Ook voor deze Week is hard gewerkt om kinderfilosofie onder de aandacht te brengen bij een breed publiek, zodat filosoferen een vaste plek krijgt in het leven van kinderen. Via onderwijs, (groot-)ouders en andere opvoeders & professionals die met kinderen werken. Vooral door het belang van logisch en kritisch denken, luisteren en samen onderzoeken onder de aandacht te brengen. We hebben weer mooie stappen gezet. Ons 'publiek' is flink uitgebreid en mede door de actie met de ansichtkaarten, het stemmen en de Boekenvierdaagse hebben we in Nederland en Vlaanderen bij duizenden mensen kinderfilosofie op de kaart gezet.
We hopen samen met jullie dat dit ook in de andere 51 weken van het jaar zijn vruchten afwerpt!
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

ANSICHTKAARTEN

We hebben nog wat ansichtkaarten over! Dus ga jij binnenkort filosoferen met kinderen? Bestel ze alsnog. Mail het aantal setjes dat je nodig hebt naar info@weekvankinderfilosofie.nl en vergeet niet je adres erbij te zetten!
Zetkinderfilosofieopdekaart Week 2022

VERSLAG

Geslaagde Dag van de Kinderfilosofie

Agelopen zaterdag was de 2e Dag van de Kinderfilosofie van het CKN in Rotterdam. Er werden certificaten uitgereikt aan PABO-studenten die nu ook level 1 kinderfilosoof zijn en daarnaast was er een Museum van Vragen & Vondsten, kon je bellen met de Xenofoon (jij kunt ook nog bellen! Kijk bij de activiteiten op de site!) en workshops volgen van o.a. Stine Jensen en Sabine Wassenberg (voor haar workshops vanavond en morgenavond kun je je nog opgeven!).
dagvdkf

IN DE PUBLICITEIT

Kidsweek

Kidsweek vertaalde onze vraag naar een stelling waarop kinderen kunnen reageren.
Klik hier om het item te bekijken.
logokidsweek

TROUW

Vandaag in Trouw onderaan de bespreking van het stripboek 'Het ravijn van Nietzsche- Becky Breinstein 2' wordt de Week genoemd en zijn 2 activiteiten uitgelicht. Hier de link naar het artikel.
logo-trouw

WAT KUN JE OOK ALWEER DOEN

TIJDENS DE WEEK?
Hoe kun jij meedoen aan de Week? Je leest het hieronder!

WINACTIES!!!

Ben je kind, (groot-)ouder, leerkracht of klas? Er zijn verschillende leuke winacties met prijzen met een waarde tot wel €90! Meedoen kan de hele week en kids zelfs tot 22 april. Check hier de mogelijkheden.
Winactie kids Week 2022

BOEKVERKIEZING

Heb jij al gestemd op jouw favoriete filosofische kinderboek van 2021/ 2022? In de lijst staan boeken van populaire schrijvers als Stine Jensen, Toon Tellegen, Sabine Wassenberg, Bibi Dumon Tak en anderen!
Stem nu en maak kans op een mooi boekenpakket met boeken die net van de pers zijn gerold :
  • het gloednieuwe boek van Mirjam Oldenhave,
  • 'Hier wacht ik' van Martine Lejeune
  • en het nieuwe Onwijs Grote Filosofie Doeboek!
Insta stemmen winactie Week 2022 (1)

BOEKENVIERDAAGSE

De Boekenvierdaagse begint vandaag met Sabine Wassenberg. Doe je mee? Leer hoe je met een boek -voor kleuters, bovenbouw en over levensvragen- een filosofisch gesprek voert met je kind(eren). Vanaf vanavond, gratis & online. Er is nog plek op de diverse avonden, lees hier meer.
Workshop 4-daagse dag 1 Week 2022

LESMATERIAAL

Net ontdekt dat (de Week van de) Kinderfilosofie bestaat? Wil je in de klas gaan filosoferen met jouw kind(-eren)? Download dan lesmateriaal waar je direct mee kunt beginnen! Voor onderbouw, middenbouw én bovenbouw. Natuurlijk over de ansichtkaarten en het thema Intieme Vreemden of rond het thema Natuur.
Lesmateriaal WvdK 2022 insta

UITGELICHT

Workshop met het Filosofie Doeboek

Kom met je kind zondagmiddag 10 april naar de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) en ga samen met jouw kind(-eren) filosoferen! Deze workshop is onder begeleiding van (kinder)filosoof Sabine Wassenberg, auteur van het Onwijs Grote Filosofie Doeboek, waarvan de kinderen een GRATIS exemplaar krijgen (t.w.v. €12,99)!
Filosofie Workshop Ouder & Kind (8-12 jr)

Groep 7/8 voert een 'generatiedialoog'...

... met de buren in het woonzorgcentrum. Dit wordt georganiseerd door de organisatie Samenspraak uit Apeldoorn. Vier kinderen uit groep 7/8 gaan in gesprek met vier bewoners van Talma Borgh, een 'generatiedialoog' dus! De school en het woonzorgcentrum staan naast elkaar en contact tussen de leerlingen en bewoners is er nog niet echt. Hoe denken zij over het thema ‘Intieme vreemden?’ Volgt hieruit meer verbinding? We zijn benieuwd!
Filosofische generatiedialoog

HERHAALDE OPROEP:

WIE WIL AAN HET WERK?

EEN KLUS IN WEERT

De bibliotheek in Weert zoekt voor het najaar een kinderfilosoof die 4-6 bijeenkomsten met een vaste groep kinderen wil begeleiden. Er is ruimte voor een vergoeding.
Belangstelling? Neem contact met ons op via info@weekvandekinderfilosofie.nl.
IMC WEEKENDSCHOOL

IMC Weekendschool werkt voornamelijk met vrijwillige gastdocenten. Voor een groep in Utrecht zoeken ze iemand die op filosofische wijze een (gedeelte) van de klassendag wil invullen over het thema Vriendschap. Interesse? Mail naar info@weekvandekinderfilosofie.nl.
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet