Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

WINNAARS BOEKVERKIEZING

BOEKVERKIEZING

FAVORIETE BOEK IS:

HOGE BEREN VANGEN VEEL WIND van Korneel de Rynck kreeg de meeste stemmen en is het favoriete boek van 2021 om mee te filosoferen. Klik op de foto voor het complete nieuwsbericht. Van harte gefeliciteerd Korneel!

PRIJZENPAKKET VOOR:

De twee boekenpakketten, die we verlootten onder de stemmers, gaan naar Cath en Simone. Beiden hebben inmiddels een mailtje ontvangen en krijgen hun prijs snel thuisgestuurd. Ook voor jullie felicitaties!
Boekverkiezing2022-winnaar

VERSLAGEN

Lessen met de ansichtkaarten

Met de ansichtkaarten hebben we de Week van de Kinderfilosofie letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet! Hierdoor kreeg kinderfilosofie in Nederland en Vlaanderen meer aandacht. Ook zagen we aan het aantal downloads dat heel veel klassen afgelopen week hebben gefilosofeerd over vriendschap! Dit kan uiteraard ook in de andere 51 weken van het jaar. Het lesmateriaal vind je hier.

kind-met-kaart

Boekenvierdaagse

Aan de Boekenvierdaagse deden meer dan 120 mensen mee. Zij kregen praktische tips om na het (voor)lezen met kinderen verder te praten en te filosoferen over uiteenlopende vragen en onderwerpen. Reacties van deelnemers: "mooie refresher", "leerzaam hoe je vragend kunt blijven" & "mooi hoe het van hele concrete tips naar een heel abstract filosofisch gesprek ging". Binnenkort is een aantal sessies terug te kijken op ons YouTube-kanaal!
Wij danken de schrijvers Sabine Wassenberg, Marthe Kerkwijk en Fabien van der Ham heel hartelijk voor hun medewerking!
Schermafbeelding 2022-04-11 om 08.48.00

Xenofoon

De Xenofoon kreeg aandacht in Trouw en het radioprogramma ‘De Nieuws BV’, dat belde met de Xenofoon en een gesprekje voerde over kinderfilosofie.
Het item kun je terugluisteren via de link elders in deze nieuwsbrief.

Reacties van kinderen die belden met de Xenofoon:
Zijn dieren nog leuk als ze kunnen praten?
"Als mijn hond kan praten, dan kan hij ook gaan werken in de honden koekjesfabriek."

Moet je op elkaar lijken om vrienden te zijn?
"Nee, Iedereen is anders, je mag vrienden worden met wie je wil. Je wordt vrienden met elkaar doordat je veel met elkaar omgaat en praat, en veel met elkaar doet en aardig doet tegen elkaar. Dan maakt het niet uit of je op elkaar lijkt of niet."

"Ruzie maken hoort erbij. Dat is normaal als vrienden. Want als je anders bent, dan heb je ook meningsverschillen. Dan praat je daar dus over. Wij doen dan dingen om de beurt, wat de een wil en dan wat de ander wil doen."

"Als je vrienden bent moet je elkaar wel kunnen vertrouwen en elkaar niet kwetsen. Ik zeg dingen tegen mijn vriendin die ik niet tegen anderen durf te zeggen. Door dingen tegen de ander te durven zeggen, dan kan je altijd bij je vriend terecht."

"Als je elkaar leert kennen en je vindt elkaar aardig en je doet dingen samen, dan weet je dat je vrienden bent. Maar ook al ben je vrienden hoef je niet altijd alles tegen elkaar te zeggen. Je mag geheimen hebben."

“Hoe meer vrienden je hebt, hoe gelukkiger en blijer je wordt!”

De Xenofoon gaat door tijdens de Maand van de Filosofie!
Bel: 06 489 73 889 op elke woensdag- en vrijdagmiddag van 14 – 18 uur.
Xenofoon Vivienne Janssen op Radio !

IN DE PUBLICITEIT

Nieuws BV op radio 1

De Nieuws BV besteedde aandacht aan de Week van de Kinderfilosofie op woensdag 6 april. Lees er meer over in dit bericht.

nieuwsbv

Vrienden met de ISVW

De Week werd vrienden met een 'Intieme Vreemde' ;-): in het magazine van de Vrienden van de ISVW werd uitgebreid stilgestaan bij de Week. Lees hier mee.
logo-vrienden-isvw

UITGELICHT

FILOSOFISCHE PRAKTIJKDAG

Ben je geïnspireerd geraakt door onze Week en door de Maand van de Filosofie?
Je kunt je hart nog verder ophalen en wederom kennis maken met de praktijk van het filosoferen met kinderen tijdens de Dag van de Filosofische Praktijk op zaterdag 16 april bij de ISVW in Leusden.
Klik hier voor meer informatie.
Dag van de Filosofische Praktijk

MEEDOEN KAN NOG!

Je kunt nog tot en met 22 april meedoen met de winacties voor kinderen en/of hun klas. De vraag van de Week van de Kinderfilosofie is: Kun je vrienden zijn met een vreemde? Bedenk een antwoord, maak een tekening of gedicht, filmpje of foto waarin je iets met deze vraag doet. Wat, dat mogen jullie zelf bedenken! Er zijn werkelijk prachtige prijzen te winnen, dus ga aan de slag! Lees er meer over op deze pagina & doe mee!
Fb Winactie kids Week 2022
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet