Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

WINNAARS van de Winactie voor Kinderen

We hebben winnaars!

We vroegen kinderen om kinderfilosofie 'op de kaart te zetten' door een antwoord te bedenken op de vraag van de Week van de Kinderfilosofie 2022: Kun je vrienden zijn met een vreemde?
Leerlingen van groep 6 van de Van Dijckschool in Bilthoven zijn de winnaars. Zij krijgen mooie prijzen, zoals het spel Hikes en verschillende gloednieuwe boeken! Van harte gefeliciteerd!
Prijswinnaars lln WvdK 2022 fb

BEELDVERSLAG

Op 10 april verzorgde Sabine Wassenberg een workshop voor kinderen én ouders met het Onwijs Grote Filosofie Doeboek 2022 in de OBA te Amsterdam. Ouders en kinderen werden op diverse manieren geïnspireerd om te spelen met gedachten over het thema Intieme Vreemden.
OBA3
OBA2
OBA1
OBA4

DE WEEK IN CIJFERS

GETALLEN

We willen graag weten of we met de Week van de Kinderfilosofie inderdaad steeds meer mensen bereiken, zodat zij kunnen ontdekken hoe waardevol én leuk filosoferen is.
Zijn er meer leerkrachten, (groot-)ouders en kinderen aan de slag gegaan met filosoferen met kinderen? Om daar een beeld van te krijgen houden we over een aantal zaken cijfers bij. We delen er hier een aantal met je.

* Activiteiten 2022 op onze website: 56!

* Stemmen boekverkiezing: 501!

* Totaal aantal downloads van het lesmateriaal: 633x!

* Bezoekers website: 7.000!PUBLICITEIT

De landelijke publiciteit op 'grote' kanalen is ook gegroeid. Daarbij waren nieuwe namen van bladen en programma's die aandacht schonken aan kinderfilosofie, waardoor ook weer nieuw en ander publiek is bereikt.

GROEI

Groei in percentages ten opzichte van de Week van de Kinderfilosofie 2021...

* Aantal abonnees op nieuwsbrief +200%

* Volgers op Social Media: zo'n 100% groei!

* Weggever (vorig jaar het boekje, dit jaar de ansichtkaarten) + 130%!

* Aantal downloads van lesmateriaal +120% (ook het materiaal van vorig jaar wordt nog vaak gedownload!)
Cijfers Week 2022
Wij zijn blij met deze mooie cijfers. We hopen dat die zich vertalen in meer lessen 'filosoferen met kinderen' op school en op andere plekken, meer aanmeldingen voor de diverse opleidingen en cursussen tot kinderfilosoof, meer werk voor kinderfilosofen en een hogere verkoop van filosofische kinder- en jeugdboeken.
We gunnen namelijk álle kinderen de vaardigheden die je opdoet door al jong te filosoferen!
Een afbeelding van...
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet