DE WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE 2024

IS VAN 13 T/M 21 APRIL

Zet je de data vast in je agenda?

DIT IS HET THEMA VOOR 2024

IS CHAOS ERG?

In de klas, in het verkeer, op het voetbalveld, aan tafel, ....op allerlei plekken gelden regels en afspraken om ervoor te zorgen dat het geen chaos wordt. Maar is het eigenlijk erg als het een rommeltje wordt op het voetbalveld, in de klas of in het verkeer? Zijn er ook plekken of situaties waarin het juist heel goed of fijn is als het een beetje chaotisch is?
Kun je altijd voorkomen dat het ergens chaos wordt? En hoe zit dat in de natuur, wie stelt daar regels en maakt afspraken? Is het in de natuur daarom juist wel of niet chaotisch?

En is chaos erg leuk of juist erg gevaarlijk? Kan chaos ook erg grappig zijn? Wanneer dan?

Ons thema van 2024 sluit uiteraard weer aan bij het thema (Chaos) van de Maand van de Filosofie 2024. De vraag Is chaos erg? is prikkelend en zal kinderen direct aan het denken zetten. De vraag heeft bovendien veel verschillende mogelijkheden en invalshoeken. Je kunt hem aanvullen met een situatie bijvoorbeeld 'Is chaos erg in de speeltuin?' of met een bijvoeglijk naamwoord: 'Is chaos erg verdrietig?'.

Het is nu september, nog alle tijd om je gedachten erover te laten gaan. Uiteraard verzorgen wij weer het nodige materiaal op de website.
Ook organiseren we weer de verkiezing van het Beste Filosofische Kinderboek.
Over onze verdere plannen houden we jullie natuurlijk op de hoogte via deze nieuwsbrief!

Week van de Kinderfilosofie op het
Triodos Festival

Triodos festival 16 september j.l.
Samen met ruim 100 andere duurzame ondernemers die de wereld groener, inclusiever en socialer willen maken, waren wij aanwezig op deze mooie zonnige en inspirerende dag.
Er waren ruim 8000 bezoekers en met velen daarvan hebben we een gesprekje gevoerd over het belang én plezier van filosoferen met kinderen. De kraam was druk bezocht en het gratis materiaal vond gretig aftrek, evenals de kinderboeken. Daar hadden de genomineerde titels van de afgelopen boekenprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek natuurlijk een prominente plaats.Daarnaast filosofeerden Marianne Scheeper en Kamel Essabane een aantal keren met een groep kinderen. Hoewel de draaimolen grote aantrekkingskracht had, waren en toch steeds weer kinderen die het leuk vonden mee te doen. Dat inspireerde ouders op hun beurt om op de kraam langs te komen voormeer informatie.
Daarnaast was Marianne een van de 'Ted-talk' sprekers op die dag. Ook daar heeft ze weer bij een hele club mensen de belangstelling gewekt voor filosoferen met kinderen.

Achterop de folder die we uitdeelden hebben we een aantal websites vermeld waarop mensen informatie kunnen vinden over verdere opleidingen, workshops ed. We hopen dat jullie de vruchten daarvan zullen plukken!

Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet