Week van de Kinderfilosofie 2023

aankondiging-datum-ludo
Dit zijn de data voor de Week van de Kinderfilosofie 2023. Zet ze direct in je agenda!

Zaterdag 15 t/m zondag 23 april 2023

Het thema maken we in een volgende nieuwsbrief bekend, nog even geduld...

savethedate

Opstarten

Na een lange zomer starten wij weer met plannen maken voor de Week van 2023. Het thema maken we binnenkort bekend, de Week is van zaterdag 15 april t/m zondag 23 april 2023.

Een aantal succesvolle ingrediënten keert in elk geval terug. Soms in een andere vorm, daarover oriënteren we ons elk jaar weer opnieuw. Het ene thema leent zich beter voor bepaalde uitingen en activiteiten dan het andere. Wij voelen de inspiratie al opborrelen!

We spannen ons in elk geval weer in voor mooie een weggever: een leuk item om uit te delen en te verspreiden tijdens de Week.

Na het succes van de Week dit jaar rondom boeken, wordt weer van alles georganiseerd. De boekverkiezing krijgt bijvoorbeeld zeker een vervolg!

Via de nieuwsbrief houden we jullie graag op de hoogte. Zet de data vast in je agenda!
helpen

Hoe kan de Week jou als kinderfilosoof het beste helpen?

We hebben de afgelopen week een aantal kinderfilosofen via de mail uitgenodigd om mee te praten over deze vraag. Onze inspanningen moeten natuurlijk wel wat opleveren: ons doel is een gestage groei van de praktijk van het filosoferen met kinderen.
Zijn we jou per abuis vergeten uit te nodigen en praat je toch graag mee? Je bent van harte welkom!
Op dinsdagavond 27 september om 19.30 uur via Zoom, gaan we graag met je in gesprek over hoe we de Week van de Kinderfilosofie komend jaar het beste in kunnen zetten om de positie en zichtbaarheid van kinderfilosofie verder te vergroten.
Praat je mee?
Meld je aan door een mailtje te sturen naar
marianne@weekvandekinderfilosofie.nl.

IN DE PUBLICITEIT

Libelle

Paulien Hilbrink van het CKN vertelde aan Libelle wat zij doet. Daarmee bereikte zij een heel brede doelgroep. Duizenden lezeressen hebben nu ook van kinderfilosofie gehoord. Mooi!
LIBELLE-Paulien

UITGELICHT

Filosofie in Beeld

Dit is een oudje, maar nog steeds een heel leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met westerse filosofie. Filosoferen met kinderen is een activiteit en gaat niet over kennisoverdracht over filosofie. Als je het 'filosofische landschap' beter begrijpt tijdens het filosoferen met kinderen, kom je net iets beter beslagen ten ijs. Zie het als een vorm van hersengymnastiek.....
Je kunt het stripboek hier bestellen.

Filosofieinbeeld

YOUNG PLATO

In deze 2doc documentaire van de VPRO zie je hoe een schoolhoofd filosofie inzet om de vrede in zijn nog steeds verscheurde wijk in Noord Ierland te helpen bewaren.
Dit geeft een belangrijk doel weer van ons streven naar meer publiciteit rondom filosoferen met kinderen. Filosoferen over polarisatie en andere lastige thema's kan helpen om de samenleving verder te brengen.

youngplato
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet