Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

PUBLICITEIT betekent:

In verschillende tijdschriften en nieuwsbrieven wordt komende weken aandacht besteed aan de Week. Daardoor komen er meer bezoekers op onze website. Zorg daarom dat jij ook op de kaart staat, zodat potentiële deelnemers je kunnen vinden! Organiseer iets voor school of BSO, in de bieb, het museum of op een andere plek en meld je activiteit zo snel mogelijk aan op deze pagina! Daar kun je ook deze sets gratis ansichtkaarten bestellen.
Inspiratie nodig? De tips die we de afgelopen weken deelden, staan hier nog eens op een rijtje. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op: info@weekvandekinderfilosofie.nl.

meer bezoekers op site!

Meld je activiteit aan Week 2022

BOEKEN IN DE SPOTLIGHT

Boekenvierdaagse

lezenenfilosoferen
Tijdens de Week is er een heuse Vierdaagse: 4 gratis online workshops om na het (voor)lezen te filosoferen met je (klein)kind.
Een laagdrempelige manier voor iedereen om te ontdekken hoe leuk én waardevol filosoferen met kinderen is!
De schrijvers van de boeken leggen je uit hoe je dat kunt doen. Een mooie manier om je (klein)kinderen, in de klas of thuis, op weg te helpen in het filosofisch denken, praten en luisteren. Meld je snel aan via deze pagina!!

De boeken en schrijvers die op het programma staan:
  • Di 5 april
    De zoon van de Gazelle - Sabine Wassenberg
  • Wo 6 april
    De kinderen van Chronos - Erno Eskens en Marthe Kerkwijk
  • Do 7 april
    Een goudvis in de zee - Fabien van der Ham

Boekverkiezing

BOEKVERKIEZING
In 2021 zijn prachtige kinder- en jeugdboeken verschenen met een filosofische insteek. Stuk voor stuk geven de boeken aanleiding tot mooie gesprekken met kinderen. De Week van de Kinderfilosofie zet ze graag nog eens extra in het zonnetje door een boekverkiezing te organiseren. Stem op je favoriete boek en maak kans op een mooi boekenpakket met een selectie van deze boeken!
Stem nu op deze pagina!

De genomineerden zijn:
* Filotective, Stine Jensen
* De kinderen van Chronos, Erno Eskens
* Hoge beren vangen veel wind, Korneel de Rynck
* De nieuwe jongen, David Almond
* Het onwijs grote Filosofie doeboek over de natuur, Sabine Wassenberg
* Alles is chill, Stine Jensen
* Een goudvis in de zee, Fabien van der Ham
* Philo & Sophia, Sabine Wassenberg
* De eik was hier, Bibi Dumon Tak
* De egel dat ben ik, Toon Tellegen
* Vanaf hier kun je de hele wereld zien, Enne Koens

INSPIRATIE

Dit is de laatst week met 'Inspiratie': tips en ideeën die wij hebben over leuke activiteiten en vragen die horen bij het thema 'Intieme Vreemden'. Vanaf volgende week lichten we weer activiteiten die zijn aangemeld uit. Ook inspirerend natuurlijk!

"Bekend maakt bemind"

I.s.m. Vluchtelingenwerk Nederland
Via Vluchtelingenwerk Nederland kun je een mooie combinatie van 2 lessen maken. De eerste les regel je via hen: er komt een vluchteling in de klas om zijn of haar verhaal te vertellen. Ook is er bijbehorend lesmateriaal beschikbaar. Alle informatie over dit programma en hoe je een aanvraag kunt indienen vind je op deze pagina.
Een aantal dagen later kun je met de klas met een filosofisch gesprek terugkijken op dit bezoek. Is deze vreemde nu een vriend? Maakt bekend inderdaad bemind?
Maak je gebruik van deze mogelijkheid en krijg je een vluchteling op bezoek in jouw klas? Meld je activiteit dan ook aan op onze website om voor iedere leerling ook een gratis set ansichtkaarten te ontvangen. Wellicht kun je ze met de klas versturen aan vluchtelingen die in de buurt worden opgevangen?
vluchtelingenwerk

Inspiratiesessie

Straks heb je die leuke kaarten in huis. Wat kun je er dan mee doen?
Rondom het thema ‘Intieme Vreemden’ zijn 6 leuke en #vreemdevragen bedacht die voorop de ansichtkaarten staan.
Kinderen kunnen er direct mee aan de slag, of organiseer er iets leuks omheen! Kun je wel wat inspiratie en tips gebruiken voor jouw activiteit? We organiseren een online Inspiratiesessie met handige tips en tricks om de ansichtkaarten in te zetten!

maandag 14 maart van 20.00-21.30 uur
online via zoom een
gratis INSPIRATIESESSIE

Meld je aan voor de Inspiratiesessie door een mail te sturen naar: marianne@weekvandekinderfilosofie.nl.
Inspiratiesessie Kaarten Week 2022
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet