NOG MAAR 3 WEKEN TOT DE WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE!

Zaterdag 2 t/m zondag 10 april 2022

Thema-beeld-website
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!

Meld jouw activiteit zo snel mogelijk aan!

Vergeet niet je activiteit aan te melden en gratis ansichtkaarten te bestellen!
We beginnen volgende week met het versturen van de kaarten.
Aanmelden & bestellen kan via deze pagina.

Het onwijs grote Filosofie Doeboek

Filosofie Workshop Ouder & Kind (8-12 jr)
Het nieuwe Onwijs grote Filosofie Doeboek van Sabine Wassenberg is er, uitgegeven door Filosofie Magazine!
Dit jaar gaat het over liefde, vriendschap en haat. En staat weer vol met grappige vragen, verrassende weetjes en doe-opdrachten over alles waar een mens zich aan hecht.
Maak een filosofisch vriendschapsboekje, schrijf een liefdesgedicht, doe de mensenrechtentest en de heldenquiz, speel relatie-bingo en trouw met jezelf!
Leuk voor eigenwijze kinderen én (groot)ouders! En ook zeer inspirerend voor juffen en meesters die met deze thema's aan de slag willen. Vanaf volgende week kun je lesmateriaal dat bij het Doeboek hoort downloaden op onze site. Hier kun je het Doeboek bestellen.

Win het spel Hikes met je klas!

Insta winactie scholen Week 2022
Hoe goed ken jij je klasgenoten? Je zit elke dag in hetzelfde lokaal, maakt dezelfde dingen mee en toch ken je er maar een paar echt goed. Eigenlijk zijn je klasgenoten de ultieme intieme vreemden. Daar is een oplossing voor. Door het spel Hikes met elkaar te spelen, worden ze net iets minder vreemd.
Het spel draait trouwens niet om winnen, maar om delen. Toch kun je Hikes winnen!
Bedenk met je klas een vraag waar 'intieme vreemden' het antwoord op zou kunnen zijn. Deel deze vraag op je social media en volg én tag @deweekvandekinderfilosofie. Lees er meer over op deze pagina.

Stem op je favoriet!

Nog niet gestemd? Doe het nu hier!
BOEKVERKIEZING

IN DE PUBLICITEIT

Boekhandels en onderwijs

Afgelopen week viel de seizoensfolder van Filosovaardig op de deurmat van alle boekhandels.

De Week van de Kinderfilosofie vertelt daarin dat wij aandacht besteden aan filosofische jeugd- en kinderboeken en kinderfilosofie stimuleren via die leuke ansichtkaarten!

megafoon
Ook staan we uitgebreid vermeld op de site van Primair Onderwijs. Daarmee hopen we dat veel scholen mee gaan doen en filosoferen op school in april (en daarna...)!

UITGELICHT

Uit de activiteiten die bij ons worden aangemeld lichten we er hier de komende weken een paar uit.

Dag van de Kinderfilosofie

Het CKN opent de Week op 2 april met weer een zeer veelzijdig en onderhoudend programma rondom het thema Intieme Vreemden op de Dag van de Kinderfilosofie.
Een dag voor kinderfilosofen en iedereen die wil leren filosoferen! Je kunt meedoen met verschillende workshops met Kristof van Rossem, Sabine Wassenberg, Stine Jensen en Nanda van Bodegraven. Kijk hier voor meer info.
Dag van de kinderfilosofie 2022!

Filosofische escapedoos

Op 4 verschillende locaties waar kinderen graag komen, organiseert Filodroom een filosofische escapedoos: in het trampolinepark, de schaatsbaan, het zwembad en de binnenspeeltuin. Teams van maximaal 4 vrienden gaan de uitdaging aan om de codes van de escapedoos te kraken.
Gelukt? Dan denken ze samen na over vriendschap. Kun je vrienden rangschikken? Beslis je zelf wie je vriend is? En nog veel meer vragen! Kijk hier voor meer info.

Doos vol vragen: filosofische escapedoos
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet