Week van de Kinderfilosofie 2023

Beeld-thema-def

Zet via deze link jouw activiteit of les ook op de kaart en bestel de gratis doe-boekjes!

Een afbeelding van...

WAARDEROUTE

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie rijden wij een route door het land: een WAARDEROUTE om het WAARDETRANSPORT te verzorgen van alles dat kinderen na het filosoferen van waarde vinden. Wij zijn benieuwd wat er in de schatkist komt!
Lees meer over de Kinder(filosofische) Keuringsdienst Waarde op deze pagina.
Een afbeelding van...
De WAARDEROUTE maken we bekend in de week van 3 april.
Meld gauw je activiteit aan, misschien komen wij dan bij jou langs met onze schatkist!

WINACTIES

Boekenpaketten

Met het insturen van de mooiste bladzijden van het mini-doeboekje maken kinderen kans op mooie boekenpakketten. Omdat de boekjes al via Filosofie Magazine zijn verspreid, zijn de eerste inzendingen al binnen!

Onder de stemmers voor de publieksprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek worden ook 2 boekenpakketten verloot.

Gratis sessie met de Denkmat

Onder de aanmeldingen van lessen op onze site van scholen/juffen/meesters verloten we een gratis sessie met de Denkmat van de Kleine Grote Denkers!

De Denkmat is ontworpen om met kinderen in de onderbouw (groep 1 t/m 4) van de basisschool te filosoferen. Kinderen leren spelenderwijs om woorden te geven aan hun gedachten, dit te uiten en om te leren dat iedereen op een eigen manier denkt (en dat dit mooi is).
Er zijn verschillende denkopdrachten, veel thema’s, spelkaarten en manieren om de Denkmat in te zetten en natuurlijk oneindig veel mogelijke antwoorden!

BOEKENPRIJS

PODCAST

Dit jaar maken we in co-productie met Filosoofje. een pilotaflevering over één de genomineerde boeken. We hebben 'strootje getrokken en het boek Ik ben hier van Joke van Leeuwen had het langste strootje.

Het idee achter de podcast is dat we het makkelijk maken om n.a.v. een boek een filosofisch gesprek te voeren met kinderen.
Dat is interessant voor ouders, maar ook voor in de klas, de bibliotheek of als activiteit in de boekhandel. Je hoort hoe een kinderfilosoof het aanpakt en krijgt steeds gelegenheid om n.a.v. wat er in de podcast gezegd wordt zelf ook weer verder te praten.

De opname is op 28 maart in kinderboekhandel Kiekeboek in Haarlem.
De podcast wordt gepubliceerd tijdens de Week op onze site, op de site van Filosoofje en via de reguliere podcast kanalen.

IN DE PUBLICITEIT

Dit jaar worden we gesteund door Triodos Bank. In dat kader verscheen dit artikel over filosoferen met kinderen in hun online magazine.

UITGELICHT

Spinozahuis

Spinoza is Nederlands beroemdste filosoof. Als kind stelde hij al heel veel vragen. Natuurlijk mag hij niet ontbreken tijdens de Week van de Kinderfilosofie. In het museum krijgen we een filosoof op bezoek en gaan we aan de slag met de beginselen van filosoferen. Altijd al eens willen doen? Grijp dan nu je kans en leer meer over Spinoza en filosoferen.

Bibliotheek Dalfsen

De bibliotheek Dalfsen combineert in de Week een filosofie-activiteit met beeldende kunst. Op drie locaties kunnen kinderen deelnemen aan een workshop rondom het thema met kunstenaar Ellen Brouwer. Na een filosofie-activiteit door de jeugdspecialist van de bibliotheek, maken kinderen een abstract beeld.
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

OVERTUIGD VAN HET BELANG VAN FILOSOFEREN MET KINDEREN? STEUN ONS DAN!
Wij hebben ambities die we niet zonder steun kunnen realiseren. Als jij de praktijk van het filosoferen met kinderen en de publieke bekendheid met dit vak graag verder ziet groeien, word dan VRIEND van onze stichting. Wij zijn blij met elke donatie!
De Week van de Kinderfilosofie 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Email Marketing Powered by MailPoet