Week van de Kinderfilosofie 2023

Beeld-thema-def

Zet via deze link jouw activiteit of les ook op de kaart en bestel de gratis doe-boekjes!

Inmiddels staat het lesmateriaal bij de boekjes op de site, klik hier.
Een afbeelding van...

DIT IS DE ROUTE van het WAARDETRANSPORT!

Dit is waar de Week van de Kinderfilosofie een bezoek brengt aan de Kinder(filosofische) Keuringsdienst van Waarde en de schatkist gaat vullen!

Alle paarse activiteiten zijn 'openbaar'; daar kun je kind(eren) voor aanmelden via de link!

WINACTIES

Boekenpaketten


Met het insturen van de mooiste bladzijden van het mini-doeboekje maken kinderen kans op mooie boekenpakketten. De eerste inzendingen zijn al binnen!
Onder de stemmers voor de publieksprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek worden ook 2 boekenpakketten verloot.

Workshop met de Filosofoon

Voor jouw team of bovenbouwklas.

Onder de aanmeldingen van lessen op onze site van scholen/juffen/meesters verloten we een gratis workshop van het Hoofdpodium.
Na een theatrale introductie van ‘de Filosofoon’ voeren deelnemers met elkaar een gesprek via hun eigen mobiele telefoon.. Daarna volgt een filosofisch nagesprek dat tot 30 minuten kan duren.

BOEKENPRIJS

Je kunt nog steeds stemmen op één van de genomineerde titels via deze pagina.
Welk boek krijgt de titel 'Beste Filosofische Kinderboek 2022'? De jury breekt zich er nog het hoofd over.
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 22 april tijdens de VFP-dag op de ISVW. Meer info op diezelfde pagina.
Deze week zetten we ook de handleidingen voor een filosofisch gesprek naar aanleiding van de short-list boeken op onze website.

IN DE PUBLICITEIT

BOEKENKRANT

De Boekenkrant heeft aandacht voor de nieuwe boekenprijs die de Week van de Kinderfilosofie in het leven heeft geroepen.


VRIENDEN MAGAZINE

De nieuwste editie van het magazine van de Vrienden van de ISVW heeft als thema meegekregen "Jong en Wijs". Behalve aandacht voor de Week van de Kinderfilosofie zijn er ook artikelen over Centrum Kinderfilosofie Nederland over de opleiding tot kinderfilosoof bij de ISVW.

UITGELICHT

Stadsklooster Utrecht

Zondag 16 april: Kinderboekenschrijfster Bette Westera komt in de Maand van de Filosofie én in de Week van de Kinderfilosofie naar het Stadsklooster om samen met kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders te filosoferen over belangrijke onderwerpen als liefde, verlies, geluk en de natuur. Ze gebruikt daarbij haar eigen boeken, zoals Doodgewoon en Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen.

Huis van Hilde

Woensdag 19 april: Bij Huis van Hilde in Castricum kun je o.l.v. Brenda Raa samen nadenken over de waarde van verschillende voorwerpen uit de tentoonstelling van het museum.
Met de deelnemers lopen we eerst een rondje door de tentoonstelling op zoek naar voorwerpen met een goed verhaal. Zo’n voorwerp kan vele vragen oproepen. In het ArcheoLab gaan we vervolgens in een filosofisch gesprek op zoek naar antwoorden.
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

OVERTUIGD VAN HET BELANG VAN FILOSOFEREN MET KINDEREN? STEUN ONS DAN!
Wij hebben ambities die we niet zonder steun kunnen realiseren. Als jij de praktijk van het filosoferen met kinderen en de publieke bekendheid met dit vak graag verder ziet groeien, word dan VRIEND van onze stichting. Wij zijn blij met elke donatie!
De Week van de Kinderfilosofie 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Email Marketing Powered by MailPoet