Week van de Kinderfilosofie 15 t/m 23 april 2023

Beeld-thema-def

NIEUWE BOEKENPRIJS:

BESTE FILOSOFISCHE KINDERBOEK

De boekverkiezing tijdens de Week van de Kinderfilosofie 2022 was een succes waarop we graag willen voortborduren. Daarom hebben we een nieuwe officiële boekenprijs in het leven geroepen voor het beste filosofische kinderboek van het jaar (2022). Welk kinderboek zet jonge lezers aan tot bespiegelingen over filosofische vraagstukken of roept filosofische vragen op?
Het lezen van dit soort boeken is bij uitstek geschikt als begin voor een mooi filosofisch gesprek. Op school, maar zeker ook thuis! Daarom vragen wij er graag extra aandacht voor.
De nieuwe versie van de boekenprijs is versterkt met een jury die de shortlist bepaalt en de juryprijs vergeeft. Daarnaast kan het publiek stemmen om de winnaar van de publieksprijs te bepalen. Er is geen geld verbonden aan deze prijs, maar wel een kunstwerk te winnen. Uiteraard wordt er op diverse manieren publiciteit gegeven aan de boeken die meedoen!
Tenslotte: dit jaar zal er een feestelijke prijsuitreiking zijn tijdens de Week van de Kinderfilosofie, van 15 t/m 23 april 2023.
Lees alles over voorwaarden voor deelname, publiciteit, juryleden etc. op deze pagina.
BOEKVERKIEZINGwitteachtergrond

RECTIFICATIE

In de vorige editie werd de Kleine Grote Denkers per abuis een andere naam toegedicht. Maar het zijn dus de Kleine Grote Denkers die succesvol aan de weg hebben getimmerd in West Brabant. Wil je ook meer weten over hun speelse verwondermethode, klik dan hier.
Voor de volledigheid hiernaast nog eens het leuke nieuwsitem.
Kijk hier het nieuwsitem dat erover werd gemaakt bij de regionale televisie.
nieuwsitem-westbrabant

BESTE WENSEN

We wensen iedereen een decembermaand rijkelijk gevuld met waardevolle momenten,

en een nieuw jaar vol verwondering en relevante vragen!

struik-vraagteken
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet