Week van de Kinderfilosofie 2023

Beeld-thema-def

Je kunt je activiteit en/of les hier weer aanmelden en het gratis boekje aanvragen. Op is op!

Test
De Week van de Kinderfilosofie nodigt alle kinderen uit om te filosoferen over wat van waarde is. Alle kinderen die dat doen vormen deze week samen de Kinder(filosofische) Keuringsdienst van Waarde.
De Week van de Kinderfilosofie is natuurlijk nieuwsgierig naar wat kinderen van waarde vinden en waarom. Daarom organiseren wij het waardetransport: we rijden met een grote schatkist door Nederland en Vlaanderen om te verzamelen wat kinderen van waarde vinden. Misschien komen we bij jouw activiteit of les langs? We sluiten de zoektocht en de Week af met een openbare bijeenkomst waarin we alles in de schatkist nog eens bespreken. Informatie over waar en wanneer dat is, volgt later. Lees meer over de Kinder(filosofische) Keuringsdienst Waarde op deze pagina.

Een 'doe-boekje' als weggever!

Ook in 2023 geven we graag iets weg. Iets dat iedereen aanzet tot denken, vragen, bespiegelen en verwonderen. In de klas, op het schoolplein of aan de keukentafel. Dit jaar is het een boekje waarmee kinderen direct aan de slag kunnen.
Er wordt ook nog een lesinstructie bij het boekje gemaakt, zodat je in feite alles direct bij de hand hebt om tijdens de Week te filosoferen over waarde(n).
Lees meer over het boekje op deze pagina.Weggever3-31-1-voorzijde
Longlist2

Veel titels aangemeld voor nieuwe boekenprijs!

Voor de nieuwe boekverkiezing van het Beste Filosofische Kinderboek is een overweldigend aantal titels aangemeld. De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken. Nieuwsgierig welke titels? Lees er hier meer over.

UITGELICHT

Dromen in het Evoluon

Op woensdag 22 februari organiseren Next Nature en uitgeverij Kluitman een kinderdag in het Evoluon. Schrijver en filosoof Stine Jensen presenteert tijdens deze dag haar nieuwe boek Alles is dromen, dromen is alles en kinderen kunnen meedoen aan de speurtocht door de tentoonstelling RetroFuture.
Lees er hier meer over.

dromenisalles

Podcasts i.s.m. Groote Museum

Het meest recente seizoen van de Filosoofje podcasts is gemaakt in samenwerking met het ARTIS-Groote Museum. Je kunt de afleveringen gewoon luisteren maar er zijn ook allerlei mogelijkheden om er (in de klas) actief mee aan de slag te gaan.
Klik hier om ze te beluisteren.

koptelefoon
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet