13 T/M 21 APRIL- KLIK HIER voor de AGENDA

Welkom in de Witte Woonkamer
en maak er een zooitje van!

De Chaos-toer

We gaan op pad met een demontabele witte woonkamer en dagen kinderen uit choas te creëren. daarna filosoferen we uiteraard over dat begrip.
Laat je ook inspireren voor een chaotische en filosofische activiteit en kijk naar dit filmpje. Doen! Helaas kunnen we hier geen bewegend beeld kwijt, maar het is echt de moeite waard!

Net als vorig jaar openen we de Week en de Chaos-toer bij het Spinozahuis in Rijnsburg, op zaterdag 13 april. Maar ook andere activiteiten staan inmiddels op de agenda.


Organiseer jij een (filosofisch) evenement voor kinderen over chaos, meld het ons via dit formulier, dan zetten we dat ook op onze agenda!

Lesbrief voor jouw versie

van de workshop
'Chaos creëren en filosoferen'.

Die lesbrief is nu beschikbaar via deze pagina.
Je vind daar ook ander leuk lesmateriaal, dus kijk snel!

Nu bestellen, de gratis
Ludo's Rad van Avontuur knutselplaat!


Dit jaar kunnen de kinderen knutselen en daarna met Ludo's Rad van Avontuur de meest chaotische en/of filosofische vragen draaien! En met elkaar spelen met gedachten over de mogelijke antwoorden op die vragen.

Je kunt hem nu hier bestellen.

Beste Filosofische Kinderboek van 2023

Vanaf nu stemmen voor publieksprijs!

Vanaf nu kun je via deze pagina stemmen op de titels voor de publieksprijs. Onder de inzenders verloten we mooie pakketten met kinderboeken. Stemmen dan tot en met vrijdag 19 april.

Nog niet alles gelezen, kijk dan nog even op het nieuwsberict over de shortlist.
Lees hier het nieuwsbericht met alle info en de titels.
De boekenprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de ISVW.

In de publiciteit

NH Business Radio


Vrijdag 15 maart was organisator Christianne Verheugd te gast inde studio van NH Business Radio om te vertellen over wat de Week van de Kinderfilosofie dit jaar in petto heeft. Klik hier om terug te luisteren.

Vrienden Magazine ISVW

In het Vrienden Magazine van maart 2024 staat een artikel over filosoferen met kinderen. Redacteur Hidde de Blouw sprak met Marianne Scheeper van de Week van de Kinderfilosofie en met Paulien Hilbrink van het Centrum Kinderfilosofie Nederland. Je kunt het magazine hier lezen.
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet