13 T/M 21 APRIL- KLIK HIER voor de AGENDA

Er zijn nog plaatsen beschikbaar bij diverse openbare activiteiten dus check wat er gebeurt en meld(t) je (kind) aan!

Leuk materiaal beschikbaar!

Op deze pagina vind je allerlei inspiratie om te kunnen filosoferen met kinderen.
Er is een aantal mooie lesbrieven beschikbaar die je gratis kunt downloaden!
Maar je kunt je ook laten inspireren door bijvoorbeeld de 'niet-scheurkalender' van Centrum Kinderfilosofie Nederland of door een aflevering van Klokhuis over Spinoza. En verderop in deze nieuwsbrief lees je over de podcast die we maakten in co-produktie met Filosoofje.

Nu nog snel bestellen, de gratis
Ludo's Rad van Avontuur knutselplaat!


Dit jaar kunnen de kinderen knutselen en daarna met Ludo's Rad van Avontuur de meest chaotische en/of filosofische vragen draaien! En met elkaar spelen met gedachten over de mogelijke antwoorden op die vragen.

Je kunt hem nu hier bestellen.

Beste Filosofische Kinderboek van 2023

Stemmen voor de publieksprijs!

Stem via deze pagina op de titels voor de publieksprijs. Onder de inzenders verloten we mooie pakketten met kinderboeken.
Stemmen kan tot en met vrijdag 19 april.

De boekenprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de ISVW.

Prijsuitreiking

Op zondagmiddag 21 april wordt de prijs uitgereikt tijdens de feestelijke afsluiting van de Week van de Kinderfilosofie. We hebben een afwisselend programma voor die middag. Wil je erbij zijn? Leuk!
Kijk op de agenda (het laatste item daar) en meld je aan.

Interview met jurylid en filosoof Frank Meester

Syb Faes had een mooi gesprek met Frank Meester. Je ziet en leest hier alles.

DE PODCAST 'Kunnen we denken over denken'

Ook dit jaar maakten in co-produktie met Filosoofje weer een podcast. Alle vijf de titels uit van de shortlist komen aan bod in deze podcast. Met de podcast kun je ook thuis of in de klas filosoferen met je kind. Want hoe doe jíj dat, denken over denken? En wat denken de kinderen in de podcast?
En als je dan toch met dit onderwerp bezig bent...pak dan de winnaar van de Ludoq van vorig jaar er ook nog eens bij: Gedachten denken van Annelies Beck!
Je vind de podcast o.a. hier.
We maakten ook een gesprekshandleiding om naar aanleiding van fragmenten uit de vijf genomineerde titels door te filosoferen met (je) kind(eren). Je vind deze hier.
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet