DE WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE 2024

IS VAN 13 T/M 21 APRIL

Zet je de data vast in je agenda?

Inspiratie bij het thema

Wij hebben natuurlijk allerlei gedachten bij dit thema die we aan het uitwerken zijn in lesmateriaal en mooie activiteiten waarop iedereen laagdrempelig in kan haken. Maar mocht je toch zelf ook vast je gedachten willen laten gaan over dit thema, kijk dan op onze homepage naar de introductietekst bij dit thema.

Beste Filosofische Kinderboek van 2023

De Ludoq

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie 2024 reiken we voor de tweede keer de Ludoq uit aan de winnaar van de juryprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek van 2023. Bovendien kunnen we dit jaar een geldprijs van 1000,- euro verbinden aan de juryprijs!
Naast de jurywinnaar is er ook de publieksprijs; er kan vanaf april gestemd worden op de shortlist die de jury bepaalt.
Tot 7 januari is het mogelijk titels aan te melden voor deze prijs. Kijk voor alle informatie over de prijs op deze pagina.

De Jury

De jury bestaat dit jaar uit 4 personen:
  • Frank Meester, filosoof en publicist. Van zijn hand verscheen recent het spraakmakende boek Feminisme voor mannen en andere wezens.
  • Annelies Appelhof, kinderfilosoof en theatermaakster. Op dit moment speel zij met de zAAkA de voorstelling de bAAs.
  • Annelies Beck, schrijfster, journalist en presentator. Zij won vorig jaar de allereerste Ludoq.
  • Suzanna Kooijmans, één de kersverse Jonge Denkers des Vaderlands.


De boekenprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek wordt komend jaar mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de ISVW.

UITGELICHT

Filosofie route bij Jeugdland

Leuk is het sowieso bij Natuurspeeltuin Jeugdland in Amsterdam. Nog leuker omdat je op het terrein ook een filosofie route kunt doen.
Er staan op verschillende plekken op het terrein 3d geprinte beelden waar een opdracht bij hoort die je laat nadenken over bijzondere vragen uit de natuur.
De beelden zijn onderdeel van de Spinozafietsroute geweest van het Humanistisch Verbond en zijn gemaakt door Nanda van Bodegraven.

de bAAs ?

Een wereldberoemde dompteur en haar Poedel betreden de arena voor hun act Dingen met Ringen. Maar als zij weer eens boos wordt en de baas begint te spelen, wordt het tijd de rollen om te draaien. ‘En dan deden we nu dat jij de hond en ik de baas was!’ Het is het startschot van een strijd die zich niet tot het duo beperkt. Eerst de muzikant, dan een agent en tenslotte het hele publiek wordt meegesleurd in de eeuwige kwestie: wie is hier de baas?
Deze voorstelling van de zAAkA speelt de komende tijd, gaat dat zien!
WIJ WENSEN IEDEREEN

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN MOOI 2024

MET VEEL RUIMTE OM TE SPELEN MET GEDACHTEN!
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet