13 T/M 21 APRIL

Welkom in de Witte Woonkamer
Maak er een zooitje van!

De Chaos-toer

We hebben ons laten inspireren door het interactieve kunstproject van de Japans kunstenares Yayoi Kusama en trekken langs een aantal locaties met een demontabele Witte Woonkamer. Kinderen mogen daar aan de slag met stickers en weinig regels. Wat zullen ze doen, wordt het een zooitje? Het wordt in elk geval kleurrijk, net als de gesprekken daarna over het thema 'Is chaos erg?'!

Laat je ook inspireren en kijk naar dit filmpje. Doen! Helaas kunnen we hier geen bewegend beeld kwijt, maar het is echt de moeite waard!

Net als vorig jaar openen we de Week en de Chaos-toer bij het Spinozahuis in Rijnsburg, op zaterdag 13 april.

Geïnspireerd?

Jij kan ook een dergelijke activiteit organiseren in de klas, op de naschoolse of andere locatie waar kinderen komen.
Je hoeft natuurlijk niet met een hele woonkamer aan de slag.
Met een witte muur, een groot wit schoolbord of een paar rollen tekenpapier over aaneen geschoven tafels en een paar stickervellen kun je ook al iets dergelijks creëren. En daarna hele mooie filosofische gesprekken voeren over chaos.

In de loop van maart maken we een lesinstructie zodat je aan de slag kan met dit idee! Houd de website en nieuwsbrief in de gaten!


Een afbeelding van...

Filosofische Inspiratie

Op zoek naar wat diepgaander gedachten over het thema van dit jaar?
Kinderfilosoof en schrijver Sabine Wassenberg liet zich door de vraag uit het thema van dit jaar inspireren en schreef er dit artikel over.
Een afbeelding van...

De Weggever van 2024

Ludo's Rad van Avontuur knutselplaat!

Dit jaar kunnen de kinderen knutselen en daarna met Ludo's Rad van Avontuur de meest chaotische en/of filosofische vragen draaien!
Meer informatie over de plaat en hoe/wanneer je kunt gaan bestellen vind je hier.

Crowdfunding!

We zijn een crowdfunding actie gestart om het ook dit jaar weer gratis ter beschikking te kunnen stellen aan iedereen die met kinderen gaat filosoferen tijdens de Week van de Kinderfilosofie. Het heet tenslotte niet voor niets 'weggever'!

Dit lijkt te gaan lukken maar help jij ook nog een beetje extra mee zodat we het zeker weten? Klik hier om te doneren.

Dankjewel!

Beste Filosofische Kinderboek van 2023

De Shortlist

De jury heeft een pittige vergadering achter de rug maar is uiteindelijk eensgezind tot een shortlist gekomen.
Lees hier het nieuwsbericht met alle info en de titels. Vanaf 1 april kun je via de website weer stemmen op die titels voor de publieksprijs.

Interview met jury-lid Suzanna

Syb Faes, Jonge Denker van vorig jaar en jonge maker bij BNN/Vara interviewde jurylid en Jonge Denker van dit jaar Suzanna Kooijman. Hij introduceert het artikel zelf met een leuk filmpje. Syb en Suzanna hebben het o.a. over filosoferen, science fiction, mannenkleding en over boeken. Lees en kijk hier.

De boekenprijs voor het Beste Filosofische Kinderboek wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de ISVW.
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie?
Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Email Marketing Powered by MailPoet