Over 5 weken begint dé Week!

WvdK-logo2def.500x500

De allereerste Week van de Kinderfilosofie vindt plaats van vrijdag 9 t/m zaterdag 17 april.

Op heel veel plaatsen in Nederland kunnen kinderen kennis maken met kinderfilosofie. Op een speelse maar filosofische manier ontdekken ze de NATUUR, want dat is het thema van deze week.

kaartje-5maart

Nieuwsberichten

Er staan al zo'n dertig activiteiten op de kaart! Meld die van jou ook aan en ontvang de gratis uitdeelboekjes voor de kinderen.

Er komt een multi-inzetbare podcast aan onder de naam "de natuur was hier". Bruikbaar op school en thuis om te filosoferen over natuur.

Deze week zijn persberichten verstuurd naar nieuwsbrieven voor scholen en naar de landelijke pers.

Naast de pagina met heel veel informatie over het organiseren van een activiteit, is er ook een pagina met tips om je eigen activiteit te promoten.

Er wordt veelvuldig lesmateriaal gedownload. Heb jij geschikt materiaal om te delen? Mail het naar redactie@weekvandekinderfilosofie.nl
De natuur was hier

UITGELICHT

Onder de titel 'gedachten onder de loep' zet Filodroom tijdens de Week op meerdere plaatsen in België een filosofische speurtocht uit in de natuur. Hier lees je meer over één van die mogelijkheden.
Gedachten onder de loep: Filosofische speurtocht

UITGELICHT

Project De Nollen is een natuurgebied en kunstproject in Den Helder. Op hun initiatief is voor scholen een speciaal programma ontwikkeld om te filosoferen over natuur. Lees er hier meer over.
De Nollen
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij het CKN geregistreerd staat als nieuwsbrief abonnee. De Week van de Kinderfilosofie maakt deel uit van het CKN. Uiteraard kun je je voor deze nieuwsbrief afmelden.