Over 3 weken begint dé Week!

Banner Nieuwsbrief
LET OP: De Week van de Kinderfilosofie wordt ondergebracht in een aparte stichting. Meld je opnieuw aan voor de nieuwsbrief van de Week van de Kinderfilosofie, dan blijven wij voldoen aan de AVG & privacy regels. Dat kun je op de homepage doen onder de knop "Blijf op de hoogte".
Veel dank! Marianne Scheeper en Christianne Verheugd, oprichters van de nieuwe Stichting.

Nieuwsberichten

Wil je wel meedoen maar mis je nog know-how? Hieronder wordt een interessante activiteit voor professionals uitgelicht, zodat jij tijdens de Week beslagen ten ijs kunt komen om met je klas te filosoferen.

Het CKN organiseert een sessie met Jan Bransen over de toegevoegde waarde van filosoferen met kinderen voor het onderwijs. Voor iedereen die nog niet overtuigd is: hier kun je kaarten bestellen.

Er staan al zo'n 40 uiteenlopende activiteiten op de site, geweldig! Meld jouw activiteit hier aan en bestel dan direct de gratis uitdeelboekjes.

Helaas zijn we nog niet van het Covid-19 virus en de bijbehorende maatregelen af. Of dat iets voor jouw activiteit betekent lees je hier.
kinderfilosofie-kring

Boeken Top 10 Oproep

Ook via de Maand van de Filosofie wordt aandacht besteed aan deze Week. In hun nieuwsbrief én op onze site wordt de Top Tien van leukste filosofische boeken voor kinderen gepubliceerd. Natuurlijk samengesteld door de experts: jullie! Stuur jouw suggestie naar redactie@weekvandekinderfilosofie.nl
boekenlijst

Het uitdeelboekje

We zijn trots op het gratis uitdeelboekje, gemaakt door Filosovaardig met inhoudelijke bijdragen van kinderfilosofen. Binnenkort kun je het boekje online doorbladeren op de website. Het bevat heel veel leuke opdrachten en notitiepagina's die je kunt gebruiken voor jouw activiteit. Meld hier je activiteit aan en bestel ze direct!
Kinderboekenweek2021_v03.indd

UITGELICHT

Polderwachter Marcel Blekendaal en Vragenmaker Vivienne Janssen nemen de kinderen mee op natuurtocht bij Fort Maarsseveen. Ze ontdekken door de verhalen van de Polderwachter wie er allemaal wonen op het Fort. En waarom virussen en plaag-dieren zo blij zijn met de mens. Lees meer.
Filosoferen op het Fort!

UITGELICHT

Kristof van Rossem geeft op 23 maart een workshop waarin je de nodige instrumenten aangereikt krijgt om een filosofisch gesprek over natuur te houden met kinderen, ook met behulp van de podcast van Ilse Daems. Lees er hier meer over en meld je snel aan!


WORKSHOP -HET FILOSOFISCH GESPREK-
hoor mij_podcast
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl