Over 1 week begint dé Week!

Banner Nieuwsbrief
Enthousiast over de Week van de Kinderfilosofie? Laat het anderen ook weten en stuur deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden. Alvast bedankt!
Nieuwehomepage

Nieuwsberichten

De homepage is gedeeltelijk vernieuwd, zoals je hierboven kunt zien. De podcast 'De Natuur was hier', het doorbladerbare uitdeelboekje en de Boeken-top 10 staan nu allemaal op de homepage vermeld.

Over één week begint het! Het komt nu aan op het trekken van zoveel mogelijk publiek naar de activiteiten en onze site. We blijven de Week via diverse kanalen onder de aandacht brengen. Deel onze berichten en gebruik op jouw eigen social media bijvoorbeeld de volgende hashtags: #wvdk #kinderfilosofie #denatuurwashier #naarbuiten #kinderen #eropuit. Meer tips vind je hier. Je kunt deze nieuwsbrief natuurlijk ook doorsturen naar vrienden en bekenden!
wvdk-crowd
We verschijnen al her en der in de pers. We staan in het Filosofie Magazine, Phronèsis, verschillende online nieuwsbrieven van o.a. Prima Onderwijs en het Bibliotheekblad. Hiermee bereiken we geïnteresseerden in kinderfilosofie, leerkrachten en ouders. Dit is ook terug te zien in een toename van bezoekers op onze site.

Open je samen met ons de Week?

We willen graag samen met jou en alle anderen die hebben bijgedragen en ons een warm hart toedragen de Week openen. Op vrijdag 9 april om 09.30 uur via Zoom. Het wordt een gezamenlijke aftrap waar we met elkaar even kort stilstaan bij wat we bereikt hebben. Laat je even weten of je erbij bent? Dan sturen we je een zoomlink. redactie@weekvandekinderfilosofie.nl
WvdK-aftrap

Waarom ook al weer?

Waarom doen we met zijn allen ook al weer al die moeite om kinderfilosofie onder de aandacht te brengen? Christianne Verheugd schreef er dit opiniestuk over, gepubliceerd in de digitale Volkskrant.

UITGELICHT

Kun je verliefd worden op een steen? Kun je praten met een plant? Heb je ooit wel eens een natuur gezien?
Zomaar een aantal vragen die centraal staan in het gesprek tussen kinderfilosoof Maaike en Josje, Ole, Frederique en Berend. Tevens een nieuwe aflevering van de podcast Filosoofje die in een livestream wordt gebracht op zondag 11 april om 14.15 uur. Check dan de website om mee te luisteren!
Livestream: Filosoofje podcast

UITGELICHT

"Als ik in de natuur wandel, komen er altijd veel vragen bij mij op. Heb jij dat ook?
Natuur: wat is dat precies?
Zit er nog leven in een dode boom?
Kan een plant denken?"
Filosofische Praktijk de Denkkamer nodigt je uit voor een wandeling en om mee te denken over deze vragen. Lees hier meer.


Lekker bomen over de natuur
Kijk voor alle informatie op:

www.weekvandekinderfilosofie.nl