Corona-regels – oplossingen en tips

De Week van de Kinderfilosofie is een platform voor iedereen die met kinderen filosofeert. Velen hebben een leuke activiteit opgezet voor de Week en die aangemeld op onze site, jij ook. De corona-regels zorgen soms voor uitdagingen bij het organiseren van een activiteit. Tegelijkertijd kan er gelukkig ook heel veel wel! Hier een paar oplossingen en tips.

Op school

Ben je leerkracht en ga je gewoon met je eigen klas filosoferen, dan verandert er niets. Er is veel lesmateriaal beschikbaar op de site en de uitdeelboekjes ontvang je voor 9 april.

Ben je kinderfilosoof en tijdelijk niet welkom op de school waar je filosofeert? Stel de voorgenomen lessen over natuur dan gewoon uit en geef ze zodra je weer aan de slag mag. De boekjes krijg je vast toegestuurd. Het goede nieuws is dat de Buitenlesdag midden in de Week van de Kinderfilosofie valt, namelijk op dinsdag 13 april. Neem contact op met jouw school om samen te kijken welke mogelijkheden er zijn om eventueel toch met groepen buiten te filosoferen over natuur!

Buitenactiviteiten

Buiten geldt voor kinderen onder de twaalf geen beperking in aantal en een groep mag begeleid worden door maximaal 2 volwassenen. Er zijn dus mogelijkheden om buiten te filosoferen met een groep kinderen. Er wordt ook buiten gesport met kinderen. Er is echter ook een regel die zegt dat evenementen niet zijn toegestaan… Of jij je buitenactiviteit door laat gaan is je eigen besluit. Laat je het doorgaan neem dan praktische maatregelen: geef geen eten en drinken aan de kinderen en zorg voor voldoende ontsmettingsmiddelen voor de handen.

Overig

Gelukkig zijn er ook een heleboel activiteiten die gewoon door kunnen gaan, zoals online of zelfs live activiteiten. Bovendien zijn er legio mogelijkheden om thuis aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het uitdeelboekje dat in doorbladerbare versie op de site komt en met de podcast “De natuur was hier”.

Redenen genoeg dus om de Week én kinderfilosofie onder de aandacht te blijven brengen! Dat blijven we dan ook volop doen, komende weken. Stuur jij ons een leuke foto of filmpje van jouw activiteit? Dan nemen we die mee in onze communicatie!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *