Vragen zoeken op een ‘geheim’ Amsterdams plekje!

Registrations have closed

Vragen zoeken op een ‘geheim’ Amsterdams plekje!

476 476 people viewed this event.

“Kan natuur ons omarmen?” Dat lijkt misschien een vreemde vraag maar eenmaal beland bij Huis te Vraag wordt vanzelf zichtbaar en voelbaar waarom ik juist die als uitgangspunt koos. En, welbeschouwd is de wereld een vreemde plek die je vaak het beste kunt leren kennen door er nieuwsgierige vragen over te stellen in plaats van gaten te dichten met antwoorden. We gaan zwervend onze neus achterna, op zoek naar jullie eigen vragen, want goede vragen zijn het begin en de kern van het filosoferen!

We worden ontvangen door Stichting Huis te Vraag, met een korte inleiding over dit goed verstopte, historische, weelderige begraafplaatsje. Zo kunnen we als ‘kersverse onderzoeksgroep voor één middag’ eerst even rustig landen.

De leeftijdscategorie (9-12) is een richtlijn, maar mag ruim genomen worden; geïnteresseerde kinderen die wat jonger of ouder zijn, zijn van harte welkom! Ik vertrouw erop dat we allemaal rekening houden met elkaar, en met eventuele leeftijdsverschillen.

Ik zal (corona-proof) iets eet- en drinkbaars meenemen.

De fraaie tekening op de afbeelding is van Ineke Bergema.

Additional Details

Adres - Rijnsburgstraat 51

Toegangsprijs - Een goed humeur 🙂

Naam organisator - Denkkrachtcentrale i.s.m. Stichting Huis te Vraag

Website organisator - https://www.huistevraag.nl/

Omschrijving organisator - Denkkrachtcentrale is de naam van mijn filosofiebedrijfje. Ik ben Doenja Heemsbergen en ik filosofeer met gretigheid en plezier met kinderen en jongeren. Ik ervaar steeds weer dat het voor kinderen bevrijdend is om uit het schoolse denken te breken door niet zozeer op zoek te gaan naar het juiste antwoord (dat bestaat vaak niet), maar naar nieuwsgierige vragen én naar stevig denkwerk. Denkwerk over boeiende wereldse zaken die ertoe doen in onze levens. Het is een krachtige ervaring om samen als onderzoeksgroep op pad te gaan, op speurtocht door relevante onderwerpen, met als middel ons eigen vindingrijke brein. En met een onontbeerlijke dosis humor! Ik begeleid daartoe geprekken op scholen en in workshops. Ook schrijf ik graag stukjes over kwesties in het werkveld van de kinderfilosofie. Over Stichting Huis te Vraag: zie de link naar de website! (website van Denkkrachtcentrale is 'under construction')

Email organisator - doenjajanus@gmail.com

Postcode & Plaats - 1053GP Amsterdam

Event registration closed.
 

Date And Time

14-04-2021 @ 14:30 to
16:30
 

Registration End Date

13-04-2021
 

Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends