In de Week van de Kinderfilosofie kunnen  kinderen op allerlei plaatsen filosoferen over het thema van dit jaar: INTIEME  VREEMDEN en de vraag KUN JE VRIENDEN ZIJN MET EEN VREEMDE?.

Kinderfilosofen, leerkrachten en andere begeleiders van kinderen organiseren van alles. Doe ook mee!

Dit jaar kun je de deelnemers aan je activiteit verblijden met een set van 6 vrolijke ansichtkaarten.
Voor de Week van de Kinderfilosofie stellen zes betrokken organisaties je via deze ansichtkaarten een vraag over het thema Intieme Vreemden. Lees meer op deze pagina


Er zijn prachtige prijzen ter beschikking gesteld voor diverse acties. Kinderen kunnen mooie prijzen winnen, door antwoord te geven op de vraag Kun je vrienden zijn met een vreemde? Bedenk een antwoord, maak een tekening of gedicht, filmpje of foto waarin je iets met deze vraag doet. Wat, dat mag je zelf bedenken!
Maar ook voor je klas is er een leuke prijsvraag! Lees 
hier meer over de prijzen en hoe je kans maakt!

Vier gratis online workshops om na het (voor)lezen te filosoferen met je (klein)kind. De schrijvers van de boeken leggen je uit hoe je dat kunt doen. Een mooie manier om je kinderen, in de klas of thuis, op weg te helpen in het filosofisch denken, praten en luisteren. Meld je snel aan via deze pagina!

In 2021 is een aantal heel mooie kinder- en jeugdboeken verschenen met een filosofische insteek. De Week van de Kinderfilosofie zette ze graag nog eens extra in het zonnetje door een boekverkiezing te organiseren. Je kon tot 9 april 23.59 op deze pagina stemmen op je favoriete boek en maakte daarmee kans op een mooi boekenpakket! Op 10 april in de loop van de middag maken we de winnaar van de verkiezing en van het boekenpakket bekend op onze site en socials. 

Wat is kinderfilosofie?

Dit filmpje geeft een eenvoudige uitleg over alles dat filosoferen met kinderen te bieden heeft. 

Waarom kinderfilosofie?

Kinderen en volwassenen aan het woord over de vraag waarom we meer en vaker moeten filosoferen met kinderen.

ACTIVITEITEN 2022

Doe mee met een activiteit en ontdek hoe waardevol én leuk  filosoferen met kinderen is!