De Week van de Kinderfilosofie nodigt alle kinderen uit om tijdens de Week deel uit te maken van de KINDER (filosofische) KEURINGSDIENST VAN WAARDE.
Als jij nadenkt over de waarde van iets, ben je namelijk in feite aan het ‘keuren’: onderzoeken en beoordelen of iets van waarde is. En als iets van waarde is, dan wil je dat misschien wel heel goed bewaren. Bijvoorbeeld in een schatkist. Daarom organiseert de Week van de Kinderfilosofie ook een waardetransport!

KINDER KEURINGSDIENST VAN WAARDE

Zoals gebruikelijk kan iedereen een activiteit of les aanmelden bij de Week van de Kinderfilosofie. Daarmee maken de kinderen die deelnemen als vanzelf deel uit van de KINDER KEURINGSDIENST VAN WAARDE. Zij bepalen of iets waardeloos of waardevol is…..kan het in de prullenbak of moet het in de schatkist?
Meld je je activiteit of les aan, dan krijg je de zogenaamde ‘weggever’; een leuk item om je deelnemers of leerlingen mee naar huis te geven.

Dit jaar is dat een leuk boekje waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen en kunnen filosoferen over welke dingen van waarde zijn; gaat iets in de schatkist of in de prullenbak? Dit gratis boekje kun je ook gemakkelijk gebruiken om je les of activiteit vorm te geven. We hebben een eenvoudige lesinstructie bij het boekje gemaakt, die je hier kunt downloaden.

WAARDETRANSPORT

De Week van de Kinderfilosofie is natuurlijk nieuwsgierig naar wat kinderen van waarde vinden en waarom. Daarom rijden we met  een grote schatkist door het land om te verzamelen wat kinderen van waarde vinden. We sluiten de zoektocht en de Week af met een openbare  bijeenkomst waarin we alles dat in de schatkist zit nog eens bekijken. En natuurlijk gaan we dan filosoferen over de inhoud van die kist. En missen we iets dat er in had moeten zitten? Bovendien reiken we tijdens die bijeenkomst de prijs uit voor het Beste Filosofische Kinderboek van 2022. 

Door je activiteit aan te  melden op onze website maak je automatisch kans dat we langs komen met de schatkist. We nemen dan uiterlijk 31 maart contact met je op.

ROUTE VAN HET WAARDETRANSPORT

Dit is waar de Week van de Kinderfilosofie een bezoek brengt aan de Kinder(filosofische) Keuringsdienst van Waarde en de schatkist gaat vullen!

Alle dikgedrukte activiteiten zijn ‘openbaar’; daar kun je kind(eren) voor aanmelden via de link!