Thema 2022: INTIEME VREEMDEN

Eindelijk mogen we het thema voor de Week van de Kinderfilosofie 2022 bekend maken: INTIEME VREEMDEN, met als ondertitel Kun je vrienden zijn met een vreemde?

Lees verder hoe jij je vast kunt voorbereiden op de Week en hoe wij dat doen.

Net als vorig jaar sluiten we met ons thema en de datum aan bij de Maand van de Filosofie. Het thema is INTIEME VREEMDEN. Afstand is dankzij technologie gemakkelijk te overbruggen, maar betekent dit dat er intimiteit met de ander ontstaat? En andersom: is nabijheid een garantie voor een intieme vriendschap? Het zijn zo maar een paar vragen waar tijdens de Maand over gefilosofeerd zal gaan worden.
Voor kinderen wilden we het thema graag iets minder abstract maken en we hebben daarom gekozen voor de ondertitel of leidende vraag: KUN JE VRIENDEN ZIJN MET EEN VREEMDE?

Wij zijn al helemaal geïnspireerd door het thema en hopen dat jij er ook mee aan de slag gaat. Want ook volgend jaar biedt onze website weer een platform en uithangbord voor jouw activiteit in het kader van de Week van de Kinderfilosofie, van zaterdag 2 april t/m zondag 10 april 2022.

We zijn ook bezig een aantal vaste eigen ingrediënten voor de Week te ontwikkelen. Sommigen daarvan zullen jouw activiteit ondersteunen, anderen hebben vooral op het oog om publiciteit voor ons mooie vak te genereren. Zodra we meer weten laten we dat uiteraard weten.

Begint het al te kriebelen en heb je een goed idee voor een activiteit rondom dit thema? Neem dan contact met ons op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *