Tijdens de Week van de Kinderfilosofie (15 t/m 23 april) kan iedereen het belang én het plezier van filosoferen met kinderen ontdekken!  

Organiseer jij ook een activiteit of les waarin kinderen (of volwassenen) kennis kunnen maken met kinderfilosofie? Meld dan je activiteit aan zodat je op de agenda komt en de gratis boekjes kunt ontvangen!

ONZE INITIATIEVEN:

HET BEST FILOSOFISCHE KINDERBOEK

Jury- en publieksprijs!

De boekverkiezing van 2022 was een succes dus organiseren we die in 2023 ook weer. Dit keer met een zowel een jury- als een publieksprijs. En een prijsuitreiking tijdens de feestelijke afsluiting van de Week!
Welk kinderboek, dat in 2022 uitkwam,  zet jonge lezers aan tot bespiegelingen over filosofische vraagstukken of roept filosofische vragen op?

DE 'WEGGEVER' VAN 2023

Een mini-doeboekje

Ook in 2023 geven we graag wat weg. Iets dat iedereen aanzet tot denken, vragen, bespiegelen en verwonderen. In de klas, op het schoolplein of aan de keukentafel. Dit jaar is het een boekje waarmee kinderen direct aan de slag kunnen. 

DE KINDER KEURINGSDIENST
VAN WAARDE

Iedereen doet mee en wij doen het waardetransport!

Als je deze week filosofeert over de waarde van iets, maakt je als vanzelf deel uit van de Kinder(filosofische) Keuringsdienst van Waarde.

De Week van de Kinderfilosofie is natuurlijk nieuwsgierig naar wat kinderen van waarde vinden en waarom. Daarom organiseren wij het waardetransport: we rijden met een grote schatkist door Nederland en Vlaanderen om te verzamelen wat kinderen van waarde vinden. We sluiten de zoektocht en de Week af met een openbare  bijeenkomst waarin we alles in de schatkist nog eens bespreken.

WINACTIES

Je kunt met je mini-doeboekje kans maken op leuke prijzen. Maar ook onder de stemmers op het Beste Filosofische Kinderboek verloten we prijzen!

MATERIAAL