Tijdens de Week van de Kinderfilosofie (15 t/m 23 april) kan iedereen het belang én het plezier van filosoferen met kinderen ontdekken!  

Organiseer jij ook een activiteit of les waarin kinderen (of volwassenen) kennis kunnen maken met kinderfilosofie? Meld dan je activiteit aan zodat je op de agenda komt en de gratis boekjes kunt ontvangen!

NIEUWS

Filosoferen met BLIK in Amsterdam

Annelies Appelhof en Laura Minderhoud ontvingen een groep kinderen in de Nautilus Expobar in Amsterdam. Er staan 3 tafels klaar; eentje ligt bezaaid met van alles en nog wat aan spulletjes, eentje is leeg en op een derde tafel staat...

Lees verder
“Gedachten Denken” winnaar van eerste ‘Ludoq’!

De Week van de Kinderfilosofie heeft een nieuwe boekenprijs in het leven geroepen voor het Beste Filosofische Kinderboek. Boeken zijn immers een laagdrempelige manier om kinderen aan te zetten tot denken over filosofische vragen en kwesties. Op zaterdag 22 april...

Lees verder
Filosoferen op Trouptocht met kinderen in Utrecht

Donderdag 20 april mocht een aantal kinderen van de Agatha Snellenschool in Utrecht mee met Vivienne Janssen (het Hoofdpodium) op Trouptocht. Ze togen richting de trap in het Zocherpark achter het Centraal Museum. Deze “Vanishing Staircase”, van kunstenares Birthe Leemeijer,...

Lees verder

ONZE INITIATIEVEN:

DE KINDER KEURINGS DIENST VAN WAARDE

Wij verzorgen het waardetransport!

Als je deze week filosofeert over de waarde van iets, maakt je als vanzelf deel uit van de Kinder(filosofische) Keuringsdienst van Waarde.

De Week van de Kinderfilosofie is natuurlijk nieuwsgierig naar wat kinderen van waarde vinden en waarom. Daarom organiseren wij het waardetransport: we rijden met een grote schatkist door het land om te verzamelen wat kinderen van waarde vinden. We sluiten de zoektocht en de Week af met een openbare  bijeenkomst waarin we alles in de schatkist nog eens bespreken.

DE 'WEGGEVER' VAN 2023

Ook in 2023 geven we graag wat weg. Iets dat iedereen aanzet tot denken, vragen, bespiegelen en verwonderen. In de klas, op het schoolplein of aan de keukentafel. Dit jaar is het een boekje waarmee kinderen direct aan de slag kunnen. 

HET BEST FILOSOFISCHE KINDERBOEK

Jury- en publieksprijs!

We hebben een ‘officiële’ boekenprijs in het leven geroepen voor het Beste Filosofische Kinderboek. Er is een jury- en een publieksprijs. 
Welk kinderboek, dat in 2022 uitkwam, zet jonge lezers aan tot bespiegelingen over filosofische vraagstukken of roept filosofische vragen op?

Bij een aantal van de genomineerde titels van de shortlist maakten we bovendien gesprekshandleidingen en bij één van de titels is een podcast gemaakt. 

WINACTIES

Je kunt met je mini-doeboekje kans maken op leuke prijzen. Maar ook onder de stemmers op het Beste Filosofische Kinderboek verloten we prijzen!

MATERIAAL & INSPIRATIE