Sets van 6 ansichtkaarten om weg te geven!

In 2022 kon je de deelnemers aan je activiteit verblijden met een set van 6 leuke ansichtkaarten.
Voor de Week van de Kinderfilosofie stelden zes betrokken organisaties je via deze ansichtkaarten een vraag over het thema Intieme Vreemden. Deel je gedachten over het antwoord met een vreemde of vriend door de kaart te versturen en/of op socialmedia te posten en #vreemdevragen en #vreemdenvragen te volgen. 
Hieronder kun je alle zes de kaarten bekijken. 

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek staat vol met grappige vragen en verrassende weetjes en doe-opdrachten over liefde, vriend en vijand. Uren tekenen, puzzelen, experimenteren en samen denken, of alleen natuurlijk. Durf jij de uitdaging aan? Bestel via filosofie.nl/doeboek.

De scootmobiele brigade

Het kinderboek bij De Maand van de Filosofie, De Scootmobiele Eenheid, is een prachtig portret van een meisje dat er genoeg van heeft zich altijd aan te passen. Van Mirjam Oldenhave, de auteur van de successerie Mees Kees, met illustraties van Rick de Haas. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online.

ISVW

De Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) biedt sinds 1916 inspirerende filosofiecursussen en
–opleidingen in een bosrijke omgeving. Bekijk het aanbod, zoals de opleiding Filosoferen met kinderen en jongeren, op de website.

het Hoofdpodium

het Hoofdpodium filosofeert ook met kinderen. Op Filosofietsje©, onder een Vragenboom©, aan de Filosofoon© en met ansichtkaarten. Wil je meer DenkPost sturen? Scan de QR-code en ontdek meer mooie vragen. Of bedenk er zelf één en zet die op de kaart! #zetfilosofieopdekaart

Levendig Uitgever

In kinderen schuilen niet zelden kleine filosofen. Met kinderen en jongeren de mooiste filosofische gesprekken voeren. Levendige (prenten)boeken ondersteunen kleine en grote filosofen op hun levensweg! Illustratie uit Hier wacht ik van Martine Lejeune en Eduard Plancke.

Filosoferen in de klas

Bij Filosoferen in de Klas staat plezier in het samen nadenken over filosofische vragen voorop. Probeer het zelf met deze kaart! Stel de vraag op de voorkant eens aan je moeder, opa, zus, vriend of een vreemde in de tram. Of stuur de kaart naar iemand die je (nog) niet zo goed kent. Veel plezier!