Spelen en spelletjes

Spelen en ontdekken is heel belangrijk voor kinderen. Het is een vaardigheid die juist heel goed past bij filosoferen. Hier vind je een paar voorbeelden waarin spelen en filosoferen mooi gecombineerd worden.

Hikes

Het spel Hikes draait niet om winnen maar om delen. Door verschillende opdrachten worden de spelers uitgedaagd om vragen aan elkaar te stellen, zich creatief te uiten en samen na te denken.

Hikes is een coöperatief spel dat de band tussen de spelers versterkt. Het doel is om samen drie hikes af te leggen en zo het eindpunt te bereiken. 

Er zijn drie hikes met elk drie verschillende etappes. Elke etappe staat voor een bepaald soort opdracht. Sommige opdrachten zetten je aan het denken, maar andere zorgen vooral voor humor en plezier.

Zo moet je vragen stellen aan een bloemkool, gekke zinnen zingen, argumenten bedenken voor een misschien wel wat aparte mening of kiezen tussen twee eigenaardige mogelijkheden.

Door de prikkelende opdrachten leer je elkaar snel beter kennen en word je op zijn minst intieme vreemden! 

Vragenvulkaan

Welke gekke, creatieve, onmisbare vragen zitten er in jouw hoofd? Zowel vurige vragenstellers als doordachte denkers worden uitgedaagd door Vragenvulkaan. Interessante gedachten, grote levensvragen, lastige twijfels en verfrissende creatieve ideeën krijgen allemaal een plek in het spel. Hou je vast voor een explosie van gedachten en een creatieve boost!

  • op een speelse manier filosoferen
  • stimuleert verwondering, creativiteit en gesprek
  • vergroot filosofische, sociale en culturele vaardigheden
  • geen voorbereiding of ervaring nodig
  • inclusief 36 creatieve opdrachten
  • inzetbaar in klas, therapiepraktijk, thuis, …
  • vanaf 7 jaar

Denktekenen

Wist je dat je ook over filosofische vragen kunt nadenken door tekeningen te maken?

Dit kan door te denktekenen. Denktekenen is een denkspel met 45 tekenopdrachten. Deze staan op grote kaarten die in een even zo grote doos zitten.  Op elke kaart staat een tekenopdracht. Deze opdracht maak je eerst. Daarna kun je op de kaart lezen wat andere kinderen bedachten. Plus je krijgt er denkvragen bij om je hersenen nog verder te laten kraken. Je kunt het spel kopen in de boekwinkel of bestellen bij Filosovaardig.nl

Denkdobbelen

Willen bomen op de maan dansen?

Deze vraag is ontstaan door het spel Denkdobbelen. Met dit spel kun je allemaal gekke vragen dobbelen, maar ook gekke verhalen, gedichten, toneelstukjes en nog veel meer.