Speel met gedachten en win!

Er zijn prachtige prijzen ter beschikking gesteld voor diverse acties. Je leest op deze pagina precies wat je kunt winnen, hoe je kans maakt en hoe alles werkt!

Win het spel 'Hikes' met je klas!

Hoe goed ken jij je klasgenoten? Je zit elke dag in hetzelfde lokaal, maakt dezelfde dingen mee en toch ken je er maar een paar echt goed. Eigenlijk zijn je klasgenoten de ultieme intieme vreemden.

Daar is een oplossing voor. Door het spel Hikes met elkaar te spelen, worden ze net iets minder vreemd. Of tja… misschien ook wel niet. Want bij sommige opdrachten moet je jezelf van je vreemdste kant laten zien. Bijvoorbeeld als je aan je buren moet vertellen dat de dag is begonnen of als je een hele aparte zin moet rappen. Het leuke is dat je bij deze vreemde acties ook ontdekt dat die ander toch op je lijkt (want hij blijkt net zo gek is als jij ;-)). Je komt ook veel over elkaar te weten, door de vraag- en denkopdrachten. Zo moet je ook vragen stellen aan een bloemkool, argumenten bedenken voor een misschien wel wat aparte mening of kiezen tussen twee eigenaardige mogelijkheden. Het is leuk om je dan te laten verrassen door de antwoorden van de ander.

Het spel draait trouwens niet om winnen, maar om delen. Toch kun je Hikes winnen! Bedenk met je klas een vraag waar ‘intieme vreemden’ het antwoord op zou kunnen zijn. Deel deze vraag voor 20 april op je social media en volg én tag @deweekvandekinderfilosofie. Op vrijdag 22 april maken wij de winnaars bekend op de website en via social media. Misschien wint jouw klas en kun jij je verheugen op een leuke les met Hikes!

Voor kinderen: maak kans op een groot prijzenpakket!

Zet kinderfilosofie op de kaart en maak kans op de hoofdprijs met een mooi spel en gloednieuwe boeken ter waarde van meer dan €90 of op een van de andere boekenprijzen! 
Doe je mee met onze winactie? De vraag van de Week van de Kinderfilosofie is: Kun je vrienden zijn met een vreemde? Bedenk een antwoord, maak een tekening of gedicht, filmpje of foto waarin je iets met deze vraag doet. Wat, dat mag je zelf bedenken! Je mag ook je opa, buurman, vriend of vriendin, oppas of iemand anders vragen om je te helpen! 

Alles mag: een nieuwe vraag insturen, iets met de ansichtkaarten van de Week doen, een foto van je tekening of knutsel, een filmpje, een foto dat je aan het filosoferen bent… Zet (een foto van) je inzending op insta met #zetkinderfilosofieopdekaart #vreemdenvragen en #vreemdevragen. En volg én tag @Weekvandekinderfilosofie. Dit kan tot woensdag 20 april. Op vrijdag 22 april maken wij de winnaars bekend op de website en via social media. Misschien win jij en heb jij dan dat toffe prijzenpakket in de meivakantie al in huis!

 

Maak kans op een boekenpakket door te stemmen!

JE KUNT VANAF 9 APRIL 23.59 NIET MEER STEMMEN.
De winnaars vind je hier.

Stem je mee op jouw favoriete filosofische kinderboek van het afgelopen jaar? Breng
jouw stem uit op jouw favoriet én schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat wij jou kunnen bereiken als je wint. Stemmen kan tot en met zaterdag 9 april. Op 10 april wordt het winnende boek bekend gemaakt én verloten wij 2 mooie prijzenpakketten ter waarde van €45 onder de stemmers. Deze prijzen bestaan uit de allernieuwste filosofische kinderboeken, vers van de pers! 

Het prijzenpakket bestaat uit:
Het Onwijs grote Filosofie Doeboek van Sabine Wassenberg, die ook 2 gratis online workshops verzorgt tijdens de Boekenvierdaagse! 
– Het kinderboek van de Maand van de Filosofie: De Scootmobiele Brigade van Mirjam Oldenhave (populaire schrijfster van Mees Kees)
*én het prachtige ‘Hier wacht ik’ van Martine Lejeune.

Breng dus snel je stem uit en wie weet ontvang jij straks zo’n mooi boekenpakket