Luisteren

Ook in de wereld van de kinderfilosofie is de podcast doorgedrongen. Leuke gesprekken om naar te luisteren of om zelf direct mee aan de slag gaan.

Podcast "De natuur was hier"

Hut op orde? Oren op orde? Deze podcast is het enige dat je nodig hebt voor jouw filosofisch avontuur over de natuur!

Bekijk hieronder de leuke ‘teaser’ van deze podcast.

Klik hier voor de uitgebreide toelichting van de makers Ilse Daems en Ilse Cox.

Podcast Live

Zondag 11 april is dit filosofisch gesprek live te beluisteren.
Wat is natuur? Is de natuur altijd goed? Zijn mensen ook natuur? Kun je verliefd worden op een steen? Kun je praten met een plant? Heb je ooit wel eens een natuur gezien?
Zomaar een aantal vragen die centraal staan in het gesprek tussen kinderfilosoof Maaike en Josje, Ole, Frederique en Berend. Tevens een nieuwe aflevering van de podcast Filosoofje.
Lukt het je niet om live mee te luisteren? De podcast zal achteraf te beluisteren zijn op filosoofje.nl/podcasts én via andere podcastkanalen.

Kijk hier om live mee te luisteren. 

Filosoofje podcasts

Lisa Roozen maakt podcasts van filosofische gesprekken met kinderen. 

Luister naar wat andere kinderen zeggen over vragen als “wat is het verschil tussen jongens en meisjes?” of “kunnen mensen teleporteren en zouden er aliens bestaan?”

Kinderen die luisterden zeiden o.a. dit: Ik wil ook filosoferen. Het lijkt me leuk om mijn mening met anderen te delen en een beetje meningsverschillen met anderen te hebben”

“Alle kinderen in de podcast hadden een ander antwoord en toch hebben ze het allemaal goed.”

Op de vraag of kinderen niet ook beeld nodig hebben, antwoordt Lisa: “Dat is niet altijd zo. Sterker nog, de afwezigheid van beeld vormt een bron van creativiteit in de manier van denken. Zeker als je aan het filosoferen bent.”