‘Zo voelt dat’ wint de Ludoq jury-prijs, ‘Missie afbreken’ de publieksprijs

Tijdens de afsluiting van de Week van de Kinderfilosofie maakte de jury de prijswinnaars bekend. De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een lichtelijk chaotisch, zeer onderhoudend en ook filosofisch optreden van  Edwin Rutten. Daarna scheen kinderfilosoof Marianne Scheeper haar licht nog eens over de ervaringen van afgelopen week tijdens de Chaos Toer. Kinderen mochten een ‘witte woonkamer’ bestickeren. Daarna filosofeerden ze over het thema chaos. Marianne liet de zaal  nadenken over een aantal filosofische vragen rondom dit thema en de aanwezige kinderen mochten ook nog stickers plakken.

De prijsuitreiking voor het Beste Filosofische Kinderboek volgde. Om te beginnen werd de publieksprijs uitgereikt door organisator van de Week van de Kinderfilosofie Christianne Verheugd. Met overweldigend aantal stemmen werd die gewonnen door ‘Missie afbreken’ van Pieter Koolwijk.

 

 

 

 

Toen was het de beurt aan de jury.  Frank Meester, Annelies Beck en Suzanna Kooijmans lazen voor uit eigen werk. Veel lovende woorden voor alle 5 de titels op de shortlist, maar er kon toch maar 1 winnaar zijn. De juryprijs ging naar ‘Zo voelt dat’ van Bette Westera. De wissel-Ludoq ging uit handen van de vorige winnaar Annelies Beck over in de handen van Bette Westera en illustratrice Sylvia Weve.

Blij verrast namen de winnaars de prijzen in ontvangst. Lees  hier het complete juryrapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *