Een activiteit organiseren

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie willen we zoveel mogelijk kinderen laten filosoferen over het thema Natuur. Daartoe organiseren kinderfilosofen, leerkrachten en andere begeleiders activiteiten en lessen. Al die initiatieven bundelen we en maken we zichtbaar op de pagina Activiteiten.

Wil jij ook bijdragen door te filosoferen met kinderen? Op deze pagina vind je alle informatie die je op weg helpt. En het aanmeldformulier natuurlijk!

INFORMATIE

Hoe kan ik een buitenschoolse activiteit organiseren?

Heel leuk als je een buitenschoolse activiteit wil organiseren! Het is niet ingewikkeld, in dit document leggen we uit wat de bedoeling is, zodat je aan de slag kunt. Als je activiteit ‘staat’ kun je hem aanmelden via de knop rechts in dit scherm en wordt hij gepubliceerd op deze site.

Hoe kan ik mijn activiteit promoten?

We hebben een document gemaakt met allerlei tips en informatie om te zorgen dat jouw activiteit de aandacht krijgt die het verdient. 

Kan ik een kinderfilosoof inhuren voor een activiteit in de WvdK?

Ja, althans we gaan ons best doen een match te vinden! Vul dit formulier in en je hoort zo snel mogelijk wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik lesmateriaal vinden om mee aan de slag te gaan in de WvdK?

Jazeker, onder het kopje Lesmateriaal vind je allerlei materiaal, handleidingen en handreikingen om een leuke filosofische les of activiteit te kunnen realiseren. En er komt een podcast waarmee je zo aan de slag kunt. Vergeet niet je activiteit aan te melden, dan is het zichtbar op deze site!

INFORMATIE

Kan ik filosoferen op school tijdens de Week?

Natuurlijk!  Heb je ervaring met filosoferen, dan vind je onder Lesmateriaal inspiratie om mee aan de slag te gaan. Heb je minder ervaring, kijk dan op deze pagina: er zijn in maart en begin april diverse workshops die je kunt volgen om in de Week beslagen ten ijs te komen.

Je kunt ook een kinderfilosoof uit het netwerk van het Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN) inhuren. 

Schoolactiviteiten willen we graag zichtbaar maken op deze site, dus meld ze aan via dit formulier!

Ik heb iets gehoord over een gratis uitdeelboekje...?

Voor alle kinderen die in deze week filosoferen is er een boekje (formaat en dikte van een paspoort) om mee naar huis te nemen. In dat boekje staan  allerlei leuke opdrachtjes en vragen om thuis nog even verder te  filosoferen over NATUUR. Bij het aanmelden van je activiteit kun je ze direct bestellen.

Hoe kan ik zelf kinderfilosoof worden?

Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen. Voor een compleet overzicht, klik hier.

AANMELD FORMULIER

Je kunt vanaf vandaag (17-4-2021) geen activiteiten meer aanmelden voor de Week van 2021. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om te horen wanneer je je kunt aanmelden voor 2022!

Alle uitdeelboekjes 2021 voor de kinderen zijn op. Je kunt dus niet meer bestellen....