Een activiteit organiseren

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie willen we zoveel mogelijk kinderen laten filosoferen over het thema Waardevol of Waardeloos? Daartoe organiseren kinderfilosofen, leerkrachten en andere begeleiders activiteiten en lessen. Al die initiatieven bundelen we en maken we zichtbaar op de pagina Activiteiten.

Wil jij ook bijdragen door te filosoferen met kinderen? Op deze pagina vind je alle informatie die je op weg helpt. En het aanmeldformulier natuurlijk!

INFORMATIE

Hoe kan ik een buitenschoolse activiteit organiseren?

Heel leuk als je een buitenschoolse activiteit wil organiseren! Het is niet ingewikkeld, in dit document leggen we uit wat de bedoeling is, zodat je aan de slag kunt. Als je activiteit ‘staat’ kun je hem aanmelden via de knop rechts in dit scherm en wordt hij gepubliceerd op deze site.

Hoe kan ik mijn activiteit promoten?

We hebben een document gemaakt met allerlei tips en informatie om te zorgen dat jouw activiteit de aandacht krijgt die het verdient. 

Kan ik een kinderfilosoof inhuren voor een activiteit in de WvdK?

Ja, althans we gaan ons best doen een match te vinden! Vul dit formulier in en je hoort zo snel mogelijk wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik lesmateriaal vinden om mee aan de slag te gaan in de WvdK?

Jazeker, van vorige jaren kun je lesmateriaal nog steeds downloaden. Voor dit jaar volgt in maart divers lesmateriaal. Dat zie je dan terug in het hoofdmenu onder het kopje Lesmateriaal. 
Vergeet niet je activiteit aan te melden, dan is het zichtbaar op deze site.

INFORMATIE

Kan ik filosoferen op school tijdens de Week?

Natuurlijk! 
Heb je ervaring met filosoferen, dan vind je vanaf uiterlijk half maart onder Lesmateriaal inspiratie om mee aan de slag te gaan. Bij de ‘weggever’ van dit jaar, een boekje waarmee kinderen zo aan de slag kunnen, wordt ook een een lesbrief gemaakt. Je hebt dus eigenlijk niets anders nodig om met dit thema  aan de slag te gaan!
Je kunt ook een kinderfilosoof uit het netwerk van het Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN) inhuren. 

Schoolactiviteiten willen we ook graag zichtbaar maken op deze site, dus meld ze aan via dit formulier!

Ik heb iets gehoord over gratis boekjes om uit te delen aan de kinderen...?

Voor alle kinderen die in deze week filosoferen is er een boekje waarmee ze direct aan de lag kunnen. Lees er meer over op deze pagina. Let op, dit jaar met lesinstructie dus iets anders heb je niet nodig om te filosoferen over het thema. Maar de kinderen kunnen het ook gewoon mee naar huis nemen om daar te filosoferen.  
Door je activiteit aan te melden kun je de boekjes bestellen.

AANMELD FORMULIER

Jouw activiteit of les voor 2023 aanmelden

Hier kun je jouw activiteit voor de Week van de Kinderfilosofie 2022 aanmelden. Bij aanmelding kun je direct het weggevertje voor alle kinderen die meedoen bestellen.

Enthousiast geworden? Op zoek naar meer kennis en vaardigheden om te filosoferen met kinderen?

Heel goed! Er zijn diverse opleidingen cursussen en workshops die je kunt volgen.
Voor een compleet overzicht, klik hier.