Uitleg buitenschoolse activiteit

BOMEN OVER NATUUR

In de Week van de Kinderfilosofie willen we op zoveel mogelijk plekken buiten filosoferen met kinderen over het thema NATUUR. Op een aantal van die plekken hebben we zelf het heft in handen genomen. Maar we nodigen jou graag uit om zelf ook één of meerdere activiteiten op touw te zetten met (of zonder, net wat je handig vindt) een lokale organisatie op het gebied van natuur. Denk daarbij aan de plaatselijke natuurvereniging, of werk samen met de plaatselijke kinderboerderij, het vogelasiel, de imkervereniging of misschien wel met dat leuke theehuis op de hei!  Gewoon zelf aan de slag in het park of de speeltuin kan ook.
De bibliotheek is niet buiten, toch vinden we dat ook een geschikte locatie om “buiten je boekje” te gaan! Ook online is een mooie optie, dat gaat namelijk altijd door!

Gratis uitdeelboekje

Voor alle kinderen die in deze week filosoferen is er een boekje (formaat en dikte van een paspoort) om mee naar huis te nemen. In dat boekje staan allerlei leuke opdrachtjes en vragen om thuis nog even verder te filosoferen over NATUUR. Bij het aanmelden van je activiteit kun je ze direct bestellen.

Wij faciliteren die activiteiten op allerlei manieren en daarnaast brengen wij alles samen op één podium om daarmee krachtig naar buiten te kunnen treden.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden het volgende:

 • Meld jouw activiteit gratis aan op de weekvandekinderfilosofie.nl!
 • Op het formulier maak je eenvoudig een link naar jouw eigen website voor aanmeldingen en jouw activiteit verschijnt op een geografische kaart 
 • Je kunt boekjes bestellen (formaat en dikte van een paspoort) om na afloop mee te geven aan deelnemende kinderen
 • Jouw activiteit wordt meegenomen in de overkoepelende PR rond de Week
 • Je treft in dit document een persbericht aan dat je (met kleine aanpassingen) naar lokale media kunt sturen
 • In dit document staan tips & tricks om je activiteiten tijdens deze Week van de Kinderfilosofie te promoten.

Onze voorwaarden

Wij stellen van onze kant een paar best logische en niet al te ingewikkelde voorwaarden:

 • De datum van je activiteit valt binnen de data van de Week van de Kinderfilosofie
 • Je activiteit meld je aan bij de organisatie van de Week van de Kinderfilosofie voor 31 maart via dit formulier
 • Je gaat filosoferen tijdens die activiteit
 • Ergens in het filosofisch gesprek/de oefening gaat het over natuur
 • Je deelt tijdens of na afloop aan alle deelnemers het boekje uit

Inhoudelijke ondersteuning

Ben je op zoek naar inhoudelijke ondersteuning om je activiteit verder vorm te geven? Kijk dan bij Lesmateriaal: je vindt er diverse lesbrieven,  bovendien komt er een geweldige podcast waarmee je zo aan de slag kunt.

Aandachtspunten:

 • Je kunt natuurlijk toegang vragen voor je activiteit, maar gratis heeft altijd magische aantrekkingskracht. Toch toegang: voor kinderen adviseren we een bedrag tussen de 3,- en 12,50 per deelnemer.
 • Vergeet niet dat kleine kinderen vaak door ouders worden gebracht, wat gaan die in de tussentijd doen? (Waarschijnlijk gewoon wandelen, maar goed om even bij stil te staan.)
 • Het is handig om met een lokale partij samen te werken die zelf ook PR-kanalen heeft zoals een nieuwsbrief, advertentie in lokale krant, adressenbestand van leden etc. Via die kanalen kun je dan ook je activiteit onder de aandacht brengen.

Doe je ook mee?
Leuk! Meld je activiteit aan via dit formulier.

Toch nog vragen?
Neem gerust contact op via info@weekvandekinderfilosofie.nl