Uitleg buitenschoolse activiteit

Vragen over INTIEME VREEMDEN

In de Week van de Kinderfilosofie willen we ook op zoveel mogelijk plekken buiten school filosoferen met kinderen over het thema INTIEME VREEMDEN. Op een aantal van die plekken hebben we zelf het heft in handen genomen. Maar we nodigen jou graag uit om zelf ook één of meerdere activiteiten op touw te zetten. Dat kun je -maar dat hoeft uiteraard niet- in samenwerking met een lokale organisatie doen. Je kunt daarbij denken aan allerlei plekken waar kinderen mensen tegen komen die ze gewoonlijk niet vaak ontmoeten. Bijvoorbeeld het plaatselijke bejaardentehuis, het opvangcentrum, of de gehandicapten-werkplaats. Maar ook de bibliotheek, boekhandel of culturele instelling is vaak blij met jouw initiatief!  
Ook online is een mooie optie, dat gaat namelijk altijd door en ook dat sluit mooi aan bij het thema, want hoe “vreemd” zijn eigenlijk je online-vrienden, die je nog nooit ontmoet hebt?

Gratis set ansichtkaarten

Voor alle kinderen die in deze week filosoferen is er set ansichtkaarten om mee naar huis te nemen. Het zijn kleurige kaarten met elk een “vreemde vraag”, uiteraard met een filosofisch karakter. Daar kun je thuis of via de post of online met de hashtag “vreemde vragen” over door filosoferen. Bij het aanmelden van je activiteit kun je ze direct bestellen.

Wij faciliteren die activiteiten op allerlei manieren en daarnaast brengen wij alles samen op één podium om daarmee krachtig naar buiten te kunnen treden.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden het volgende:

 • Meld jouw activiteit gratis aan op de weekvandekinderfilosofie.nl!
 • Op het formulier maak je eenvoudig een link naar jouw eigen website voor aanmeldingen en jouw activiteit verschijnt op een geografische kaart 
 • Je kunt sets ansichtkaarten bestellen om na afloop mee te geven aan deelnemende kinderen
 • Jouw activiteit wordt meegenomen in de overkoepelende PR rond de Week
 • Je treft elders op deze website een persbericht aan dat je (met kleine aanpassingen) naar lokale media kunt sturen
 • In dit document staan tips & tricks om je activiteiten tijdens deze Week van de Kinderfilosofie te promoten.

Onze voorwaarden

Wij stellen van onze kant een paar best logische en niet al te ingewikkelde voorwaarden:

 • De datum van je activiteit valt binnen de data van de Week van de Kinderfilosofie
 • Je activiteit meld je aan bij de organisatie van de Week van de Kinderfilosofie voor 31 maart via dit formulier
 • Je gaat filosoferen tijdens die activiteit
 • Ergens in het filosofisch gesprek/de oefening gaat het over INTIEME VREEMDEN
 • Je deelt tijdens of na afloop aan alle deelnemers de ansichtkaarten uit

Inhoudelijke ondersteuning

Ben je op zoek naar inhoudelijke ondersteuning om je activiteit verder vorm te geven? Kijk dan bij Lesmateriaal: je vindt er diverse lesbrieven.

Aandachtspunten:

 • Je kunt natuurlijk toegang vragen voor je activiteit, maar gratis heeft altijd magische aantrekkingskracht. Toch toegang: voor kinderen adviseren we een bedrag tussen de 3,- en 12,50 per deelnemer.
 • Het is handig om met een lokale partij samen te werken die zelf ook PR-kanalen heeft zoals een nieuwsbrief, advertentie in lokale krant, adressenbestand van leden etc. Via die kanalen kun je dan ook je activiteit onder de aandacht brengen.

Doe je ook mee?
Leuk! Meld je activiteit aan via dit formulier.

Toch nog vragen?
Neem gerust contact op via info@weekvandekinderfilosofie.nl