Tijdens de
Week van de Kinderfilosofie (13 t/m 21 april)
kan iedereen het belang én het plezier van filosoferen met kinderen ontdekken! 

Lees hier meer over het belang van kinderfilosofie.

NIEUWS

ONZE INITIATIEVEN:

DE CHAOS TOUR

Welkom in de Witte Woonkamer.....

en maak er een zooitje van!

Naar analogie met het interactieve kunstproject van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama, trekken wij door het land met een demontabele Witte Woonkamer. Op diverse locaties dagen we kinderen uit om chaos te creëren in deze woonkamer. En om vervolgens te spelen met gedachten over het thema chaos. Dat gaat mooie plaatjes en gesprekken opleveren!

Kijk op de agenda waar en wanneer je ons kunt vinden.

LUDO'S RAD VAN
AVONTUUR

Ook in 2024 willen we graag iets weggeven. Iets dat aanzet tot denken, vragen, bespiegelen en verwonderen. In de klas, op het schoolplein of aan de keukentafel. Dit jaar is dat een knutselplaat waarmee je Ludo’s Rad van Avontuur in elkaar kunt zetten.
We zijn we aan het crowdfunden om het ook dit jaar weer gratis weg te kunnen geven. We zijn in de buurt van ons streefbedrag, maar je kunt nog een steentje bijdragen. Of we vragen je om een vrijwillige bijdrage voor de verzendkosten. Help je mee?

Materiaal

We helpen je graag op weg met wat ideeën en materiaal. Aarzel niet en ontdek hoe leuk het is om met kinderen te filosoferen, of dat nou op school is, bij de BSO, in de bieb of het museum…Of thuis natuurlijk!

DE LUDOQ!

Jury- en publieksprijs Beste Filosofische Kinderboek

We hebben een ‘officiële’ boekenprijs in het leven geroepen voor het Beste Filosofische Kinderboek. Er is een jury- en een publieksprijs. 
Welk kinderboek, dat in 2023 uitkwam, zet jonge lezers aan tot bespiegelingen over filosofische vraagstukken of roept filosofische vragen op?