Het is het streven van de Week van de Kinderfilosofie om elk jaar iets weg te kunnen geven aan kinderen die tijdens de Week deelnemen aan een filosofie-activiteit. Vorig jaar was dat het kleine boekje boordevol leuke verhaaltjes en opdrachten. Voor 2022 is het ons opnieuw gelukt een mooie weggever voor elkaar te krijgen. Iedereen zal dit jaar een setje van zes ansichtkaarten krijgen. Op elke ansichtkaart staat een filosofisch vraag waar kinderen direct mee aan de slag kunnen.
De sets kaarten kun je gratis bestellen bij het aanmelden van je activiteit. Dat kan via de knop die je op deze pagina -boordevol relevante info- van onze website vindt.
Extra publiciteit
De Week van de Kinderfilosofie -en daarmee kinderfilosofie!- gaat via de kaarten nog een heleboel extra publiciteit genereren. Er gaan 8000 sets kaarten mee naar elke abonnee van Filosofie Magazine, met het nummer van april dat gewijd is aan de Maand van de Filosofie en het thema Intieme Vreemden. Dus nog eens 8000 extra mensen zullen geattendeerd worden op de Week en hopelijk op hun beurt via het verspreiden van de kaarten ook anderen weer informeren. Dat betekent een boel extra bezoekers op onze website!
Inspiratie
Met de kaarten kan iedereen natuurlijk leuke dingen gaan doen. Kinderen zelf kunnen er iets mee, maar dat kan ook op een meer georganiseerde manier. Je kunt bijvoorbeeld met je klas afspreken dat iedereen minimaal één kaartje (liefst inclusief antwoord op de vraag die erop staat) in de bus doet bij iemand in de eigen straat of flat oid. die hij/zij (nog) niet kent. Of iets organiseren om ouderen in de wijk een leuke gedachte te bezorgen via de kaart. Of met de klas filosoferen over het feit dat je in een ziekenhuis verzorgd wordt door vreemde handen en vervolgens kaarten bezorgen aan patiënten in een ziekenhuis. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Social Media #vreemdevragen
De jeugd van tegenwoordig communiceert natuurlijk niet vanzelfsprekend via post. Social media nemen nemen een grote plaats in in hun wereld. Daarom zien we graag dat ook daar gefilosofeerd wordt door hen. We (en jullie?) gaan stimuleren dat antwoorden op de vragen van de ansichtkaarten ook daar gedeeld worden met de hashtag #vreemdevragen.
Dank
Op dit moment werken we hard aan het maken van de kaarten. Onze dank gaat daarbij uit naar een aantal partijen die dit hebben mogelijk gemaakt: Filosofie Magazine, Levendig Uitgever, Uitgeverij Querido, ISVW, Filosoferen in de Klas en Het Hoofdpodium.